USD 32,59
EUR 34,77
ALTIN 2.506,89
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

İnsan Vücudunun İçinde Gibi Hissettiren Sıra Dışı Müze

Kalp, beyin, bağırsak, ağız... Tüm bu organlarımızın içinde neler olduğunu merak edenler için benzersiz bir müze önerimiz var: Corpus Müzesi!

İnsan Vücudunun İçinde Gibi Hissettiren Sıra Dışı Müze
21 Ocak 2022 | 15:57
Son Güncelleme:

Dünyada türünün ilk örneği olan müze, Hollanda Oegstgeest’de yer alıyor.

Müzenin iç kısmı ise tamamen vücuttaki organlara göre tasarlanmış. Bu yüzden sanki kendinizi o organın içinde geziyormuş gibi hissediyorsunuz.

Ayrıca Hollanda Corpus Müzesi, bu etkiyi artırmak ve insan vücudunun nasıl çalıştığını anlamanızı sağlamak için en son teknolojiyi kullanıyor. Örneğin, sesler ve 5 boyutlu efektlerle ziyaretçilerine gerçek bir vücutta seyahat etme yanılsamasını yaratıyor.

Öte yandan 35 metre yükseklikteki müzenin dış tasarımı da insan vücudu şeklinde. Dolayısıyla içeriye girdiğinizde, bir insan vücudunun içinde dolaşacağınıza dair ilk sinyalleri almış oluyorsunuz.

Hollanda Corpus Müzesi, tepeden tırnağa tüm organlar hakkında ve organların birbiriyle kurduğu ilişki ile ilgili bilgi veriyor.

Ayrıca sağlıklı beslenmek, egzersiz yapmak gibi vücudumuza iyi bakmanın yollarından da söz ediyor.

Müzede ilk durağınız diz oluyor, beyine geldiğinizde ise yolculuğunuzu tamamlamış oluyorsunuz.

Öte yandan Corpus Müzesi, insan biyolojisini keşfetmeyi daha interaktif bir hale getiriyor.

Müze, insan vücudu ile ilgili hem eğitici bilgilere yer veriyor hem de maket organların içerisinde gezmenize fırsat veriyor.

Örneğin müzede gerek animasyonlarla, gerek oyunlarla ve eğlenceli testlerle, insan vücudu hakkında eğlenceli bir öğrenme sürecinden geçiyorsunuz.

Corpus Müzesi, insan vücudunu ortalama 55 dakika içerisinde keşfetmenize olanak tanıyor.

Bu, hem Hollanda hem de bütün dünya için müzeyi eşsiz kılan özelliklerden biri.

Hollanda Corpus Müzesi son derece popüler bir yer. Bu yüzden müzeye girmek için en az 1 ay öncesinden randevu almanız gerekiyor.

Zaten Corpus Müzesi’ni belli saatler içerisinde ziyaret edebiliyorsunuz. Dolayısıyla gitmeden önce müzenin internet sitesinden saatler konusunda bilgi almak gerekiyor.

Özellikle çocukların ilgisini çeken bu müzeye en az çocuklar kadar yetişkinler de rağbet gösteriyor. Corpus Müzesi’ni 16 kişiye kadar gruplar halinde ziyaret etmek de mümkün.

Ayrıca müzeyi rehberli veya rehbersiz şekilde de ziyaret edebilirsiniz.

Ancak her zaman olduğu gibi, rehberli turların daha çok şey öğrenmenizi sağlayacağını söyleyebiliriz. Ayrıca gezdiğiniz yerleri anlatan cihazlar sayesinde insan vücudu ile ilgili pek çok şey öğrenebiliyorsunuz. Bu cihazlar Almanca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Çince gibi farklı diller tarafından desteklendiği için yabancı turistlere de fayda sağlıyor.

Corpus Müzesi’ni ziyaret etmek ise kişi başı 18,95 Euro’ya karşılık geliyor. Ancak 10 kişilik gruplarda kişi başı ücret 17,25 Euro oluyor.

6 yaşın altındaki çocuklar ise müzeye giriş yapamıyor. Müzede çocuklar için önerilen yaş, 8 yaş ve üzeri şeklinde.