USD 32,53
EUR 34,88
ALTIN 2.443,19
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

IMDb seçti: 2023'ün en iyi 10 filmi

IMDb'nin belirlediği 2023 yılının en iyi 10 film listesini sizler için derledik. Bu listeye giren filmler izleyicinin beğenisi, eleştirmenlerin takdirini alan yapımlardan oluşuyor.

IMDb seçti: 2023'ün en iyi 10 filmi - Sayfa 1

1. Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş (2023)

Spider-Man: Into the Spider-Verse, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atıp, özel yeteneklerle donanan Miles Morales'in maceralarını konu ediyor. Gwen Stacy ile yeniden bir araya gelen Miles, Çoklu Evrenleri geçer. Miles bu sırada ne olursa olsun orayı korumakla yükümlü olan Örümcek - İnsanlarla karşılaşır. Büyük bir tehdit ile karşı karşıya olan kahramanlar, ne yapacaklarını bilemeyince Miles, kendisini diğer Örümcekler’in karşısında bulur. Miles, en sevdiği insanları büyük bir tehdite karşı koruyabilmek için yeteneklerini kullanmak zorundadır.

Yönetmen: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin Thompson

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac

IMDb seçti: 2023'ün en iyi 10 filmi - Sayfa 2

2. Galaksinin Koruyucuları 3 (2023)

Galaksinin Koruyucuları 3, Rocket’in hayatını kurtarmak için yeniden bir araya gelen Koruyucular'ın hikayesini konu ediyor. Sevilen uyumsuzlar takımı Koruyucular, yaşananların ardından kendilerine Knowhere’de yeni bir hayat kurar. Ancak onların sakin yaşamı, Rocket’in çalkantılı geçmişinin izleri nedeniyle pek de uzun sürmez. Gamora’yı kaybetmesinin etkisinden çıkamayan Peter Quill, Rocket’in hayatını kurtarmak için takımı yeniden bir araya getirmeye karar verir. Bu görevin başarıyla yerine getirilememesi durumunda Koruyucular’ın sonu gelecektir.

Yönetmen: James Gunn

Oyuncular: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista

IMDb seçti: 2023'ün en iyi 10 filmi - Sayfa 3

3. John Wick 4 (2023)

John Wick 4, büyük suç örgütünü yenmeye çalışırken yeni bir düşmanla yüzleşmek zorunda olan John Wick’in hikayesini konu ediyor. John Wick, High Table olarak bilinen suç örgütünü yenmenin bir yolunu keşfeder. Ancak özgürlüğünü kazanmadan önce, dünya çapında güçlü ittifaklar kuran ve John'un eski arkadaşlarını düşmana çeviren yeni düşmanı The Marquis'le yüzleşmesi gerekiyor. John, hayatta kalmak istiyorsa becerilerinin sınırlarını zorlamak zorundadır. 

Yönetmen: Chad Stahelski

Oyuncular: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård

 

 

IMDb seçti: 2023'ün en iyi 10 filmi - Sayfa 4

4. Guy Ritchie's The Covenant (2023)

Teğmen John Kinley, kendisine verilen Afganistan’daki son görevi yerine getirmek için yerel tercüman Ahmed ile bir araya gelir. Birlikleri devriyede pusuya düşürüldüğünde, sadece Kinley ve Ahmed, hayatta kalmayı başarır. Ahmed, bu sırada yaralanan Kinley’i zorlu arazide güvenli bir yere taşımak için kendi hayatını riske atar. İyileşip ABD topraklarına geri dönen Kinley, Ahmed ve ailesine vaat edildiği gibi Amerika'ya geçiş izni verilmediğini öğrenir. Arkadaşını korumaya ve borcunu ödemeye kararlı olan Kinley, yerel milisler onlara ulaşmadan önce Ahmed ve ailesini kurtarmak için savaş bölgesine geri döner.

Yönetmen: Guy Ritchie 

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Alexander Ludwig