USD 32,57
EUR 35,03
ALTIN 2.456,65
BIST100 9.757
İHBAR hattı 0552 642 79 79

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ DERSLERİNİ ANA TV STÜDYOSUNDA İŞLEDİ

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi Arş. Gör. İsmail Kurtuldu ‘Kamera ve Aydınlatma Teknikleri’ dersinin bu haftaki konusunu Grup Anadolu Medya A.Ş. profesyonel stüdyosunda uygulamalı olarak gösterdi.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ DERSLERİNİ ANA TV STÜDYOSUNDA İŞLEDİ - Sayfa 1

HABERFOKUS

İletişim Fakültesi öğrencilerini karşılayan Grup Anadolu Medya A.Ş. Genel Müdürü Safa Polat ve Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Bulut karşıladı.

 Arş. Gör. İsmail Kurtuldu’nun uygulamalı dersinden önce Grup Anadolu Medya A.Ş.’yi ve bünyesindeki mecraları tanıtan Bulut, “Sakarya ve çevre illerde teknolojik alt yapısı ve fiziki çalışma ortamıyla benzersiz ve entegre bir medya plazada çalışıyoruz. Bünyemizde Haberfokus, Adayorum, Ana TV Dijital, Dolu Radyo ve reklam ajansımız mevcuttur. Grup Anadolu Medya’da yayıncılığın temel ilkesi gazetecilik üzerine kurulmuştur. Medyamız üniversite öğrencilerine deneyim ve beceri kazanmaları için önemli fırsatlar sunmaktadır. Pek çok arkadaşınız bizimle birlikte çalışarak meslekte ileri derecede tecrübe ve birikim sahibi oldular. Öğrencilerin kendi stüdyoları gibi kullanacağı medya plazamız gençlerin önünü açmaya devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ DERSLERİNİ ANA TV STÜDYOSUNDA İŞLEDİ - Sayfa 2

Grup Anadolu Medya A.Ş. Genel Müdürü Safa Polat ise, “Radyo televizyon ve sinema son yüzyılın belki de en büyük keşfidir. Ülkelerin yönetiminde 4. kuvvet olarak anılan medyanın gücünü gençlerimizin de hızlı bir şekilde keşfettiğini görmekten mutluluk duyuyorum. Sosyal medya ile birlikte yeni medyanın kullanımı günlük hayatımızdan öte geleceğimizi de etkilemeye başladı. Özellikle üniversite gençliğinin merak ve öğrenme hırsı güncel olayların yanı sıra dünyadaki pek çok gelişmeyi çok çabuk algılayıp reaksiyon göstermelerini sağlamaktadır. İletişim bu konuda hem üniversitelerin hem de ülkelerin önümüzdeki on yıllar boyunca en önemli hedeflerinden olmaya devam edecektir. Grup Anadolu Medya’da gazetecilik ağırlıklı çalışmaktayız, bunun yanında oluşturduğumuz ekiplerle belgesel tadında mini çekimler de yapmaktayız. Yayınlarımız haberciliğin yanı sıra günlük hayat ve kültür sanat bölümlerini de içermektedir.” Diye konuştu.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ DERSLERİNİ ANA TV STÜDYOSUNDA İŞLEDİ - Sayfa 3

İletişim ve Tasarımı Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ders yaklaşık olarak 3 saat sürdü.

Öğrencilere hitaben Ana TV Dijital Stüdyosunda uygulamalı dersten önce, konuşma yapan Arş. Gör. İsmail Kurtuldu, “Bilgiyi uygulamaya, beceriye dönüştürebilenler ayakta kalabilir. Uygulamalı eğitim diğer fakültelerde olduğu gibi iletişim fakültelerinde de büyük öneme sahiptir.” Dedi.

Kurtuldu, “Öğrencileri teoriye boğmamamız gerekir. Tabi ki teori önemsiz demiyorum önemli fakat öğrencilerin üniversitede beceri ve deneyim kazanmaları çok daha önemli, bilgi zaten her yerde var. Teoriyi, bilgiyi beceriye dönüştürebilenler ayakta kalabilir. Medya sektöründe yer edinebilmek için uygulama bilmek öğrencilerimize büyük bir avantaj sağlayacaktır. Sektör, az da olsa iş bilen insanlarla çalışmak ister. Kamerayı eline almadan, ışığı kurmadan veya çekimler yapmadan mezun olmamak gerek. Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri bu konuda çok şanslı. Fakat burada da öğrencilerimize büyük görev düşüyor. Öğrenmenin yarısı başlamaksa diğer yarısı da istemek, arzu etmektir bence. Bu işi gerçekten isteyen, arzu eden tüm öğrencilerimize her zaman kapımız açıktır.” İfadelerini kullandı.