USD 32,38
EUR 35,02
ALTIN 2.326,66
BIST100 9.142
İHBAR hattı 0552 642 79 79

İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2021-2022 Öğretim Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi - Sayfa 1

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, fakülte öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve velileri katıldı.

İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi - Sayfa 2

Tören; Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muaz Tiryaki’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, katılımcıları selamlayarak “Hoş geldiniz. Bu yıl fakültemiz örgün öğretimden 246 ve İLİTAM programından 152 olmak üzere toplam 398 mezun verdik. Yaz okulu ve tek ders sınavlarının ardından bu sayı bir miktar daha artacak. Öğrencilerimizin mezuniyetlerinin, kendileri, aileleri ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Yetişmelerinde çok önemli katkıları bulunan değerli ailelerini ve hocalarını tebrik ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi - Sayfa 3

Konuşmasının devamında SAÜ İlahiyat Fakültesinin Türkiye’nin en büyük ve önde gelen ilahiyat fakültelerinden biri olduğunu belirten ve ulusal ve uluslararası arenada tanınırlık kazanmış bir kurum olduğu ifade eden Prof. Bostancı, fakültenin bu yıl elde ettiği uluslararası akreditasyon başarısından da söz ederek

İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi - Sayfa 4

Fakültemiz, bu öğretim yılı sonunda aldığı uluslararası akreditasyon ile hem Türkiye’de hem de İslam dünyasında yüksek din öğretimi alanında akreditasyon alan ilk fakülte olmuş ve bu şekilde pek çok alanda sergilediği öncü konuma bir yeni alan daha eklemiştir. Aynı zamanda 30 yılda 25. mezunlarını vererek alanında köklü bir kurum haline gelmenin haklı gururunu yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı.