USD 32,51
EUR 34,88
ALTIN 2.431,38
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Öğütlü bir kez daha uyardı! Tek yol aşı

Aşılama oranında Marmara Bölgesi’nde son sırada yer alan Sakarya’da Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’den çağrı geldi. Pandemiden kurtulmak için toplumsal bağışıklığı yakalamamız gerektiğini ifade eden Öğütlü, “Tek yol aşı. Aşıya güvenin” dedi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Öğütlü bir kez daha uyardı! Tek yol aşı
14 Temmuz 2021 | 12:29
Son Güncelleme:

SAKARYA SON SIRADA

En az bir doz aşı olmuş, 18 yaş üstü nüfusta Sakarya’nın ortalaması, hem Türkiye’nin ortalamasının altında kaldı hem de Marmara Bölgesi’nin son sırasında yer aldı. Yapılan tüm çağrılara ve çalışmalara rağmen yüzde 58,2 aşılama oranıyla Sakarya’da durum bu açıdan bakıldığında da pek iç açıcı değil. Aşılama oranındaki geri kalış, açıklanan haftalık vaka oranlarına da yansıyor.



HAFTALIK VAKA SAYILARI DÜŞMÜYOR

Sakarya’da uzun bir süredir haftalık vaka sayıları yüz binde yüzde 50-60 civarında seyrediyor. Haritalara bakıldığında ise Aşılama oranı Sakarya’dan çok daha iyi olan ve nüfusunun yüzde 75’ini aşılayarak mavi renge dönmüş olan, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ gibi illerde vaka sayıları, yüz binde 11’e kadar gerilemiş durumda.



SAKARYA’DA İLGİ DAHA AZ

Sakarya’da Sağlık Müdürlüğü tarafından adeta aşı seferberliği başlatılmasına rağmen, vatandaşların ilk günkü ilgisi ve yoğunluğu devam etmiyor. İl merkezi ve ilçelerde çadırlarda bile aşı vurulma imkanı, hatta çiftçilere tarlada aşı vurulma hizmeti verilmesine rağmen Sakaryalıların aşı konusundaki duyarsızlığı şehir olarak ileride bizleri zor günlerin beklediğinin habercisi anlamına geliyor.

“AŞIYA GÜVENİN! TEK YOL AŞI”

Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü de durumu değerlendirirken, “İleride yine sıkıntı yalamak istemiyorsak, aşılama sayımızı artırmamız gerekiyor. 18 yaş üstü herkesin aşı olmasını bekliyoruz. Aşıya güvenin. Bizler de aşı olduk. Pandemiyle baş etmenin başka yolu yok. Tek Yol aşı” dedi. Doç.Dr.Öğütlü, “Özellikle yaşlılarımızı ve kronik hastalarımızı düşünüyorsak, toplumsal olarak hareket etmeliyiz. Aşımızı mutlaka olmalıyız” dedi.

Konular: Covid-19, Aşı, Covid19