USD 32,37
EUR 34,96
ALTIN 2.325,56
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

İL BAŞKANI İKİNCİ SIRAYI BEĞENMEDİ!

CHP’de milletvekili aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanları için süre doldu. CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, görevinden istifa etmeyerek milletvekilliği aday adaylığına kapıyı kapattı.

İL BAŞKANI İKİNCİ SIRAYI BEĞENMEDİ!
27 Aralık 2022 | 15:50
Son Güncelleme:

HABERFOKUS

Ana muhalefet partisi CHP’yi mecliste temsil eden Milletvekili Engin Özkoç’un ardından CHP’nin Sakarya’daki en güçlü ismi Keleş’in istifa etmeyerek milletvekilliği adaylığına kapıları kapatması şaşkınlıkla karşılandı.

CHP Sakarya’da milletvekili listesinin ilk sırasına ambargo koyan Milletvekili Engin Özkoç, adeta tek adam edasıyla diğer adaylara şans tanımıyor. Keleş’in de süreç içerisinde adaylık için nabız yokladığı, genel merkezde temaslarda bulunduğu ancak Milletvekili Özkoç’un önüne geçemediği konuşuluyor.

CHP’nin il başkanı olan ve doğal milletvekili adayı olarak görülen Keleş’in istifa etmemesi de ana muhalefet partisinin Sakarya’daki iddiasını gözler önüne serdi. Özkoç’un ardından listenin ikinci sırasında yer bulması beklenen Keleş’in adaylık için istifa etmemesi, seçilememesi durumunda il başkanlığında da olması anlamına geliyordu. CHP il örgütüne yakın kaynaklar Milletvekili Özkoç’un şu dönemde ilk sırayı kimseye kaptırmayacağı yorumlarında bulunurken, listenin ilk sırasına ambargo koyduğu yönünde sert eleştirilerin de dillendirildiği öğrenildi.