USD 42,51
EUR 49,60
ALTIN 5.775,87
BIST100 10.965

“İkizler Okulu”nda Tatlı Karışıklık: 21 İkizle Öğretmenler Zorlanıyor

Muş'un en kalabalık okullarından Vali Adil Yazar İlkokulu, 1742 öğrenci içerisinde eğitim gören 21 çift ikiz öğrenciyle dikkat çekiyor ve "ikizler okulu" olarak anılıyor. Birçoğu tek yumurta ikizi olan bu 42 kardeş, fiziksel benzerlikleri nedeniyle arkadaşları ve öğretmenleri tarafından sık sık karıştırılıyor. Öğretmenler, ikizleri ayırt edebilmek için kız öğrencilerden farklı tokalar takmalarını veya sınıfta yerlerini değiştirmelerini isteyerek çözüm bulmaya çalışıyor.

“İkizler Okulu”nda Tatlı Karışıklık: 21 İkizle Öğretmenler Zorlanıyor
06 Kasım 2025 | 10:46
Son Güncelleme:

Öğretmenler Ayırt Etmekte Zorlanıyor, Öğrenciler Eğleniyor

Okulun neşesi haline gelen ikizler, öğretmenler için ilk başlarda zorlayıcı bir süreç yaratıyor. 3. sınıf öğretmeni Esmer Akbal, öğrencilerini ilk zamanlarda ayırt edemediğini belirterek, çözümü farklı kıyafetler ve saç örgülerinde aradığını ifade etti. Akbal, karışıklıklar devam edince öğrencileri yan yana oturtmak yerine birini öne, diğerini arkaya alarak onları daha iyi tanımaya çalıştığını söyledi. Öğretmenler, bazen isimleri karıştırsalar da, bu durumun öğrenciler arasında güzel bir espri konusu olduğunu belirtiyorlar.

Okul Müdürü Medeni Baran da okula atanmadan önce bu özelliği duyduğunda çok şaşırdığını belirterek, ikiz öğrencileri görünce morallerinin düzeldiğini ve kendilerini mesleğe yeni başlamış gibi hissettiklerini dile getirdi.

İkiz Uyumunun Okula Katkısı

İkiz öğrencilerden Asmin Sayılgan, kendisinin ve ikiz kardeşi Aysima'nın uyum içinde ders çalıştıklarını ve dışarıda olduğu gibi okulda da zaman zaman karıştırıldıklarını, bu durumun insanları şaşırttığını anlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Altay ise, bu sıra dışı sayının Muş'taki eğitim ortamının kalitesinden memnuniyetin bir göstergesi olduğunu ve ikizlerin uyumunun okuldaki genel atmosfere olumlu yansıdığını ifade etti.