Ailesinin yerini söylemek için 15 bin lira istemiş
İddiaya göre, Sefa’nın 2 bilezik karşılığı evlatlık verilmesine aracı olan komşusu Gül. H, Döndü Ünal’a gelerek 15 bin lira karşılığında Sefa’nın gerçek ailesinin kim olduğunu açıklayacağını söyledi. Gül H. ile defalarca konuşsa da asla kendisine bir bilgi vermediğini kaydeden Sefa Ünal, "İlk duyduğumda mahalledeki insanlar, arkadaşlarım olsun, büyük insanlar olsun, sürekli dile getiriyorlardı. Onlara karşı hala içimde bir öfke vardı çünkü açıklanmasını istiyordum, doğruların söylenmesini istiyordum. Ben askerden geldikten sonra olanları bana anlattılar. Daha sonra annem beni onlara veren komşusuna biyolojik annesinden bir haber var mı diye sordu. Babamın öldüğünü annemin de İstanbul’da bulaşıkçı olarak çalıştığını söylemiş. Başka da bilgisi olmadığını eklemiş. Daha sonra anneme ‘15 bin lira para verirseniz, İstanbul’dan bir kadın tutup annesiyle bir irtibat kurabilirim’ demiş" ifadelerini kullandı.
"Beni 3 günlükken 2 bileziğe satmışlar ama ben yine de onları görmek istiyorum"
Kendisine yapılanları bir kenara bıraktığını artık sadece gerçek ailesini kısa bir süreliğine de olsa dünya gözüyle görmek istediğini kaydeden Sefa Ünal, "Onlar beni bırakmış olabilirler ama ben onları dünya gözüyle bir kere de olsa görmek istiyorum. Sonucu ne olursa olsun kavuşmak istiyorum. Tabii ki doğuran değil büyüten annedir. Benim annem, babam bana yıllardır bakan bu insanlar. Onlara 21 yıl boyunca yük oldum. Ama tabii ki de gerçek ailemi görmek isterim. Onlar beni 3 günlükken 2 bileziğe satmışlar. Bu benim artık umurumda değil, bunları bir kenara koydum. Ben gerçek ailemle kısa bir süre de olsa görmek, konuşmak istiyorum. Onlar da bana bunu çok görmemeli" dedi.
Aracı olan komşusuna seslendi: "Gerçek ailemi bir tek sen biliyorsun abla"
Gerçek ailesini sadece komşusu Gül H.’nin bildiğini söyleyen Sefa Ünal kendisine seslenerek, "Ben 3 günlükken beni aileme veren komşuma sesleniyorum. Elini vicdanına koy, senin de çocukların var. O kadar çok şey yaşandı ki iyisiyle, kötüsüyle bu kadar geldi. Kaç aydır psikolojim, mental sağlığım iyi değil. Ben ne olursa olsun öğrenmek istiyorum. Ailem öldüyse de mezarına gitmek istiyorum. Hayattalarsa dünya gözüyle bir oturup konuşmak istiyorum. Ne olur elini vicdanına koy, artık bana gerçekleri söyle" dedi.
"Yaşı küçük diye askerden gelmesini bekledim"
Sefa’nın evlatlık olduğunu psikolojik olarak kaldırabileceği yaşa kadar beklediklerini ifade eden Döndü Ünal, "Bizim kapının önünde geldiler, yalvarıyorlar ne olur alın diye. Akrabalarım da o çocuğu kurtarın dediler. Çocuğu görür görmez çok sevdim ama ilk başta cesaret edemedim. Kapının önünde 3 günlük çocuğu kucağıma verdiler, elimizden 2 bilezik alıp gittiler. 7 yaşına gelince komşum Gül’e yalvardım artık gerçeği söyleyelim dedim. Gül’de ‘hayır beni karşınızda bulursunuz, onun artık kimi kimsesi yok’ dedi. Öylece bu güne kadar geldi. Ben de çok küçük kaldıramaz, askerden gelince söylerim dedim" şeklinde konuştu.