Humus yeniden inşa ediliyor
Suriye'de 13 yıl süren iç savaşın izlerini taşıyan Humus'ta halk, Esad rejimini "61 yıllık zulüm" olarak nitelendirirken, rejimin devrilmesiyle kenti yeniden inşa edeceklerini belirtti.
Suriye'nin başkent Şam ve Halep'in ardından en büyük 3. kenti Humus, ülkede 13 yıl süren iç savaşın ardından yaralarını sarmaya çalışıyor.
Suriye'de savaşın ilk yıllarında hükümet aleyhine protestoların merkezi haline gelen ve Suriye rejimi güçleri ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalara sahne olan kentte siviller, yeni döneme geçiş yapıyor. Elektriğin olmadığı kentte Suriyeliler, El Şüheyda Meydanı'ndaki Halid bin Velid Cami avlusunda toplanarak günlerini geçiriyor.
Muhalif grupların, Esad rejimini devirmesiyle yıllarca ateş altında kalan Humus'taki büyük yıkım gözler önüne serilirken, bazı binaların yıkıldığı, bazılarında ise yoğun mermi izlerinin olduğu görüldü.