USD 32,31
EUR 35,10
ALTIN 2.292,53
BIST100 9.055
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Hukukçuların mezuniyet heyecanı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti. Mezunlar, SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle yeni bir yolculuğun ilk adımlarını attı.

Hukukçuların mezuniyet heyecanı - Sayfa 1

Mezuniyet Törenine SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Sakarya Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çalışır ve dekan yardımcıları ile akademik ve idari personeller, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Hukukçuların mezuniyet heyecanı - Sayfa 2

Törende kortej yürüyüşünün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmalarını yapan SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay öğrenme sürecinin hayat boyu devam edeceğini vurgulayarak, “Sizleri, dört yıllık bu ağır eğitimin sonucunda gösterdiğiniz başarıdan dolayı ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Hukukçuların mezuniyet heyecanı - Sayfa 3

Bu vesile ile ve artık öğrencimiz değil meslektaşımız olduğunuz üzere, daha deneyimli bir meslektaşınız olarak sizlere hatırlatmak isterim ki; düzenimizi daha iyi seviyelere ulaştırma yönünde çaba göstermek, bugünden itibaren sizlerin de görevidir.

Hukukçuların mezuniyet heyecanı - Sayfa 4

. Bu yetileri kazanmak ise esas olarak sizlerin elindedir, kendinizi meslekî açıdan daha donanımlı hale getirmenize bağlıdır.” şeklinde konuştu. Dekan Prof. Dr. Narbay, “Hangi hukuk mesleğini seçerseniz seçin toplumsal barışa, insan hakları idealine, hak ve adalete hizmet ettiğinizin; bu ideallerin muhafızları olduğunuzun bilincinde olmanızı ve her şekilde hukukçu faaliyetinin vicdan muhakemesiyle birlikte icra edildiğini hiçbir zaman unutmamanızı temenni ederim. Meslek onuruna yaraşan başarılı yıllar dilerim.” söylemleriyle iyi temennilerini dile getirdi.