Hendek’te Fındık Üreticileri Yeni Sezon İçin Çalışmalara Başladı
Sakarya’nın Hendek ilçesinde fındık üreticileri, yaz sezonu öncesinde bahçelerini yeni sezona hazırlamak için mesaiye başladı. Yüksek kesimlerde üretim yapan çiftçiler, daha iyi verim ve rekolte elde edebilmek için engebeli bahçelerinde gübreleme çalışmalarına hız verdi.

Yeni Sezon İçin Bahçelerde Gübreleme Başladı
Hendek ilçesinin yüksek rakımlı bölgelerinde fındık üretimi yapan çiftçiler, yeni sezon hazırlıkları kapsamında gübreleme işlemlerine başladı. Uzun yıllardır fındık tarımı ile uğraşan üreticiler, toprağın analiz sonuçlarına göre gübre kullanarak fındık ağaçlarının daha sağlıklı yetişmesini hedefliyor.
Hendekli üretici Gürol Açıkdeniz, bahçesindeki çalışmaların başladığını belirterek şunları söyledi:

“Mevsim erken geldi, gübreleme sürecini başlattık”
“Tahlil neticesinde fındığa uygun gübreyi seçerek bahçelerimize atıyoruz. Bu yıl mevsim erken geldi, ağaçlar çiçek açtığı için uygulamalarımıza başladık. Geçen sene verim fazlaydı ancak kuraklık nedeniyle randıman düşüktü. Şimdi yağmur öncesi gübreleme çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Amacımız verim ve kalitenin daha yüksek olması. Beklentimiz bu sezonun verimli ve bol rekolteli olması yönünde.”

Kuraklık Rekolteyi Etkilemişti
Geçtiğimiz yıl fındıkta verimin fazla olmasına rağmen yaşanan kuraklık nedeniyle randıman düşüklüğü yaşanmıştı. Üreticiler, bu yıl gübreleme ve bakım çalışmalarını zamanında yaparak rekolteyi artırmayı hedefliyor.

Bölgede fındık üretimi yapan çiftçiler, yeni sezon hazırlıklarına hız kesmeden devam ederken, üreticiler bu yıl hava şartlarının daha uygun olmasıyla birlikte fındık veriminin artmasını umut ediyor.