Hendek Kadın Açık Cezaevi’nde Yangın
Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda gece saatlerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında dumandan etkilenen 4 hükümlü tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi.
Yangın, Akpınar Mahallesi’nde yer alan cezaevinin bir bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangının yayılması önlenirken, koğuşlarda bulunan hükümlüler güvenlik amacıyla tahliye edilerek güvenli alanlara alındı.
Yetkililer, yangının lokal bir bölgede etkili olduğunu ve saat 22.45 sıralarında tamamen söndürüldüğünü bildirdi. Dumandan etkilendiği değerlendirilen 4 hükümlüye olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra hastaneye sevk edildiği, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.