Hendek Belediyesi’nden Kadınlara Özel Sosyal Alan: Hanımca Kafesalon Açılıyor
Hendek Belediyesi, kadınlara yönelik sosyal yaşam projelerine bir yenisini daha ekliyor. “T.C. Hendek Belediyesi Hanımca Kafesalon” adıyla açılacak yeni sosyal alan, kadınların huzurla vakit geçirebileceği, sosyalleşebileceği ve özel günlerini kutlayabileceği modern ve zarif bir buluşma noktası olarak hizmet verecek.

Kadınlar İçin Özel Bir Yaşam Alanı
Şehit Teğmen Gökhan Yaşartürk Caddesi üzerinde, eski Osmanlı çadırının bulunduğu çocuk parkı içerisinde inşa edilen Hanımca Kafesalon, yalnızca bir kafeterya değil; aynı zamanda kadınlara özel bir sosyal merkez olarak kurgulandı. Kitap okuyup çay-kahve eşliğinde sohbet edilebilecek bu mekanda, doğum günü, altın günü, kına gecesi gibi etkinlikler için de altyapı hazırlandı.
Kadınların hem bireysel zaman geçirebileceği hem de arkadaşlarıyla bir araya gelebileceği bu yeni merkez, ilçede sosyal hayata katılım açısından önemli bir adım olacak.
Açılış 5 Temmuz Cuma Günü
Hendek Belediyesi tarafından yürütülen hazırlıklar tamamlanmak üzere. Hanımca Kafesalon’un açılışı, 5 Temmuz Cuma günü cuma namazı sonrası gerçekleştirilecek. Açılışa tüm kadın vatandaşlar davet edildi.
Başkan Püsküllü: “Kadınlarımızın kendini özel hissedeceği bir ortam kurduk”
Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, projeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Hanımca Kafesalon, sadece bir çay içme alanı değil; kadınlarımızın güvenle dinlenebileceği, kitap okuyabileceği ve sosyalleşebileceği sıcak bir yuva olacak. Kadınların sosyal hayata aktif katılımı bizim için çok kıymetli. Bu güzel mekanda hanım kardeşlerimiz huzurla vakit geçirsin istiyoruz. Tüm hanım hemşehrilerimizi açılışımıza bekliyoruz.”