USD 32,60
EUR 34,78
ALTIN 2.501,03
BIST100 9.431
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Hemen silinmesi gereken 6 mobil uygulama

Akıllı telefonlarda bazı tehlikeler bulunuyor. Bu tehlikeler arasında ise mobil uygulamaların taklit edilmesi de yer alıyor. İşte yeni açıklanan ve telefonlardan hemen silinmesi gereken 6 mobil uygulama:

Hemen silinmesi gereken 6 mobil uygulama - Sayfa 1

Teknolojinin kullanımının artması beraberinde mobil cihazların, sosyal medya hesaplarının ve bilgisayarların hacklenmesi ve veri çalınması yaygın bir şey haline geldi.

Hackerların kullanıcıların cihazlarına girmek ve bilgi çalmak için kullanabileceği çok sayıda yol bulunuyor ve bunun için de yeni geliştirilmiş yöntemler geliştiriliyor. Öte yandan sizin haberiniz olmadan telefonunuza girmek için geliştirdikleri en yeni teknikler gerçekten de şaşırtıyor.

Hemen silinmesi gereken 6 mobil uygulama - Sayfa 2

SAHTE UYGULAMALAR BÜTÜN VERİLERİNİZİ ÇALIYOR 

Yeni yöntemler arasında popüler uygulamaların bir kopyası oluşturuluyor. Siz güvenilir bir uygulama olarak indiriyorsunuz ancak o sahte uygulama telefonunuza giriyor ve sizin bilgilerini çalıyor. Pek çok kişisel bilgiye ulaşmayı sağlayan sahte uygulamalar kullanıcıları tehdit ediyor.

Bir siber güvenlik şirketi olan BitDefender, dolandırıcıların yeni yönteminin popüler uygulamaları klonladığını söylüyor. Kullanıcıları kandıran bu uygulamalar kişilerin bilgilerinin çalınmasını ve pek çok şekilde dolandırıcılıkta kullanılmasına neden olabilir.

Yeni ortaya çıkan dolandırıcılık yönteminde Android kullanıcıları hedefte. Bir Android kullanıcısıysanız hemen telefonunuzu kontrol etmeli ve cihazınıza böyle bir uygulamanın indirilip indirilmediğini öğrenmelisiniz. Eğer yanlışlıkla da olsa bu 6 uygulamadan biri telefonunuzda yüklüyse hemen silmeniz gerekiyor.

Hemen silinmesi gereken 6 mobil uygulama - Sayfa 3

Google Play Store her geçen gün daha güvenli bir hale gelse de yine de sahte uygulamalar da yer alabiliyor. Milyarlarca kişiye seslenen bu uygulama mağazası, zaten mevcut uygulamaların bir kopyasını oluşturmanın ve farklı web sitelerine yüklemenin alternatif bir yoluyla kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Siber güvenlik şirketi BitDefender, Google Play Store üzerinde gerçekleştirdiği araştırmayı Android telefonlarla kesinlikle bulunmaması gereken uygulamaları listelemiş oldu.

Hemen silinmesi gereken 6 mobil uygulama - Sayfa 4

POPÜLER UYGULAMALAR GİBİ DURUYOR 
Bu uygulamalar arasında ise Book Readr, Pluto TV, Kaspersky: Free Antivirus, VCL Media Player, Uplift: Health and Wellness App, Gosuslugi.ru gibi uygulamalar yer alıyor.

Söz konusu uygulamalar ise binlerce kişiye ulaşıyor ve bu sayede kullanıcıların kişisel bilgilerini çalıyor. Hem uygulamanın ismi hem de logosu konusunda resmen 'sahte ama gerçekmiş gibi görünen' uygulamalar yapan bu insanların amacı, kullanıcıları kandırarak kişisel bilgileri çalmak.