USD 32,56
EUR 34,98
ALTIN 2.450,43
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Hayal ettiğiniz değil, hayaller kuracağınız şehir ‘SAKARYA’

Sakarya denince ilk aklınıza ne geliyor? Hayal ettiğiniz bir şehir değil öyle değil mi, fakat siz Sakarya’nın ilham kaynağı olan yönünü hiç görmediniz. Sakarya hayal edilen bir şehir olmasa da hayallerinizi süsleyecek, size ilham olacak şehir. İşte sizin için hazırladığımız Sakarya yolculuğu...

Hayal ettiğiniz değil, hayaller kuracağınız şehir ‘SAKARYA’ - Sayfa 1

Sakarya size ilham olacak birçok yön sunar. Sakarya’yı; tarih, kültür ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin kesişim noktasındaki şehir olarak tanımlayabiliriz. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve asırlar boyu doğu ile batıyı birbirine bağlayan şehir, bir geçiş noktası olmuştur.

Hayal ettiğiniz değil, hayaller kuracağınız şehir ‘SAKARYA’ - Sayfa 2

Sakarya tarih boyunca Hititler, Lidyalılar, Bithinya Krallığı, Roma İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu gibi farklı kültürlere ev sahipliği yaptı. 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla bir ilçe halini alan Sakarya, 1954’te il oldu. Sakarya coğrafi konumu bakımından, hızlı kalkınması ve gelişmesiyle Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisidir. Doğal güzellikleri ve yöresel kültürünün zenginliğiyle de dikkat çeken bir şehirdir.

Hayal ettiğiniz değil, hayaller kuracağınız şehir ‘SAKARYA’ - Sayfa 3

Sakarya’nın cennet köşeleri

Denizi, kumsalları, gölleri, nehirleri, yaylaları, kaplıcaları yanında Taraklı ve Geyve gibi Osmanlı dönemi yerleşim yerlerindeki geleneksel yaşantısıyla, Bizans ve Osmanlı dönemi tarihi eserleriyle ülkemizin görülmeye değer cennet köşelerinden biridir.

Hayal ettiğiniz değil, hayaller kuracağınız şehir ‘SAKARYA’ - Sayfa 4

Marmara’nın parlayan yıldızı

Türklerin 13. yüzyılda fethettiği Sakarya iline, Kafkasya’dan, Balkanlardan 18. ve 19. yüzyıllarda yoğun göçler yaşanmıştır. Yüzyılın son kitlesel göçüyle 1989 yılında Bulgaristan’dan soydaşlarımız gelmiştir. Gelişen sanayisi ve ulaşım yollarının kavşak noktası Sakarya’ya günümüzde de iç göçler halen sürmektedir. Bir milyon insanın yaşadığı Sakarya ili, Marmara Bölgesi'nin parlayan yıldızıdır.