USD 32,53
EUR 34,90
ALTIN 2.428,66
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Hattat Hafız Saim Özel, ‘Ahde Vefa’ programında anıldı

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde doğduğu evde vefat eden ve eserleriyle iz bırakan Hattat Hafız Saim Özel, ‘Ahde Vefa’ programında anıldı. Programda konuşan Hattat Mahmut Şahin ise 50 kişilik gönüllüyle Özel’in evinin bir müze haline getirilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Hattat Hafız Saim Özel, ‘Ahde Vefa’ programında anıldı - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, 2005 yılında doğduğu evde vefat eden ve eserleriyle iz bırakan Hattat Hafız Saim Özel adına ‘Ahde Vefa’ programı yapıldı.

Hattat Hafız Saim Özel, ‘Ahde Vefa’ programında anıldı - Sayfa 2

Düzenlenen programa, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Furkan Beşel, Sakarya Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Resül Narin, programın moderatörü Tacettin Özkaraman, Yazar Fahri Tuna, SAÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Öğretim Üyesi ve Hattat Prof. Dr. Mehmet Memiş, Hattat Nafi Özdin, Bestekar Abdullah Uysal, Hattat Mahmut Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hattat Hafız Saim Özel, ‘Ahde Vefa’ programında anıldı - Sayfa 3

Hattat Hafız Saim Özel’in fotoğraf gösterisi ile başlayan program, eserlerinin anlatımı ile devam etti.

Hattat Hafız Saim Özel, ‘Ahde Vefa’ programında anıldı - Sayfa 4

Programa konuşmacı olarak katılan Fahri Tuna, Özel’in hayatını anlatması ve soru-cevap kısmından sonra etkinlik sona erdi. Program sonrasında konuşan Hattat Mahmut Şahin, Özel’in evinin müze olması yönünde yetkili kişilerle görüştüğünü ve bu konu için çalışma başlatılacağının sözünü aldığını belirtti.