USD 32,26
EUR 34,82
ALTIN 2.408,82
BIST100 10.279
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Hatay'daki depremde hayatını kaybeden kızın enkaz altından vasiyeti çıktı

Depremde hayatını kaybeden kadının enkaz altından önce cansız bedeni sonra da vasiyeti çıktı. Kadının vasiyetinde, "Bana bir şey olması durumunda çantadakilerin hepsi annemindir. Bunları hac ve umre için kullanmasını isterim" yazdığı görüldü.

Hatay'daki depremde hayatını kaybeden kızın enkaz altından vasiyeti çıktı
20 Şubat 2023 | 13:24
Son Güncelleme:

Ayşegül Çin ve annesi Meryem Çin, Hatay’ın Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi'ndeki Süleyman Mutlu Apartmanı'nda birlikte yaşıyordu.

Ayşegül ve annesi, 14 gün önce meydana gelen depremde yaşadıkları evin yıkılmasıyla hayatlarını kaybetti.

Vasiyeti çantasından çıktı

Depremin ilk gününden itibaren yıkılan binada çalışma yapan İstanbul Bahçelievler Belediyesi arama kurtarma ekipleri, enkaz altında buldukları Ayşegül Çin'e ait altınları, kardeşi Hüseyin Çin'e teslim etti.

Bekar olduğu öğrenilen Ayşegül Çin'in, altınların bulunduğu çantanın içine sanki öleceğini bilircesine bir de vasiyet notu bıraktığı görüldü.

"Hac ve umre için kullansın"

Ayşegül Çin'in vasiyetinde, “Bana bir şey olması durumunda çantadakilerin hepsi annemindir. Bunları hac ve umre için kullanmasını isterim.” yazıyordu.

Altınları ve bir miktar dövizi, Bahçelievler Belediyesi arama kurtarma ekibi gönüllüsü Ayfer Şen'den teslim alan kardeş Hüseyin Çin, annesi ve ablasını kastederek, “Bu dünyaya ait değillerdi, altınlar ağabeyimin çocuklarına gidecek.” dedi.