USD 32,26
EUR 34,83
ALTIN 2.434,95
BIST100 10.269
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Hastaneler bayram sonrası ihaleye çıkıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, iki hastanenin birden bayramdan sonra ihaleye çıkacağı müjdesini Sakaryalılara verdi.

Hastaneler bayram sonrası ihaleye çıkıyor
23 Nisan 2021 | 15:48
Son Güncelleme:

Süreci Hızlandırdık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, şehrin acil ihtiyacı olan yoğun bakım hastanesi için sıkı bir çalışma sürecinden geçtiklerini söyledi. Sakarya Yenihaber Gazetesi’ne konuşan Yavuz, 2-3 yılda çözülebilecek bürokratik problemlerin, olağanüstü çabalarla 10 günde çözüme kavuştuğunun altını çizerek, “Hastanenin yapılması için en uygun yer olan Orman Bölge Müdürlüğü’nün arazisini aldık. Bunu yaparken, statümü şehrimiz için sonuna kadar kullandım” dedi.

Yavuz Net Konuştu

Yavuz, açıklamasında, yoğun bakım hastanesi ve 1000 Yataklı Şehir Hastanesi ihalesinin en geç bir ay içerisinde yapılacağını belirtti. Şehir Hastanesi projesindeki aksaklığa da değinen Yavuz, “Şehir Hastanesi’nde proje kaynaklı birtakım sıkıntılar yaşandı. Hastane ihalesinin gecikmesi tamamen bundan ibarettir. Proje üzerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile çeşitli değişiklikler yapıldı. Proje son şeklini aldı. En kısa zamanda başlayacak ve daha önce de söz verildiği gibi 2023 yılında hizmete girecek” ifadelerini kullandı.

75 Günde Yoğun Bakım Hastanesi

1000 Yataklı Şehir Hastanesi’yle birlikte ihaleye çıkacak olan yoğun bakım hastanesinin, ihaleye çıkışını takip eden 75 gün içerisinde tamamlanacağını kaydeden Yavuz, “100 yataklı yoğun bakım hastanemizin 50 yatağı yoğun bakım şeklinde, 50 yatağı da her an yoğun bakıma çevrilebilir şekilde yapılacak. Bizim hedefimiz bu süreyi 45 güne kadar çekmek. Hiç ihtimalde olmayan bir hastaneyi gündeme getirerek, yoğun mesai harcayarak Sakarya’mıza kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.

Konular: Ali İhsan Yavuz