USD 32,38
EUR 35,05
ALTIN 2.326,70
BIST100 9.103
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Hafta sonu yasaklarında evde vakit geçirmek için 11 keyifli aktivite

Dün gece saat 21:00’de tüm Türkiye’de hafta sonu sokağa çıkma yasağı başladı. Peki 2 gün evde kalacak olan Türkiye, sokağa çıkma yasağında evde ne yapacak? Sokağa çıkma yasağında evde ne yapılabilir nasıl vakit geçirilebilir? Sizin için haberimizde derledik.

Hafta sonu yasaklarında evde vakit geçirmek için 11 keyifli aktivite - Sayfa 1

1. El becerinizi kullanarak örgü ve takı gibi şeyler yapın
Karantinada evde yapılacak şeyler listemize evde vakit geçirmek için en eski taktiklerden biri olan örgü örmek veya takı yapmak ile başlayalım. Eğer örgü örmeyi veya takı yapmayı biliyorsanız, sokağa çıkma yasağı boyunca bununla meşgul olabilirsiniz. Hatta yaptığınız tasarımları internet üzerinden satabilirsiniz. Şayet örgü veya takı yapmak gibi şeyleri bilmiyorsanız, sizce de öğrenmek için en iyi zaman değil mi? Yapmanız gereken tek şey öğretici videolar izlemek ve akışına bırakmak.

Hafta sonu yasaklarında evde vakit geçirmek için 11 keyifli aktivite - Sayfa 2

2. Oyun oynayın
Karantinayı ailenizle vakit geçirmek için bir şans olarak görün ve bu süre zarfında birlikte bir şeyler yapmaya çalışın. Elbette tüm ailenin birlikte eğlenmesini sağlayacak şey oyun oynamaktır. Monopoly ve kızma birader gibi kutu oyunları ailecek güzel vakit geçirmenizi sağlayacaktır. Eğer kendiniz yaşıyorsanız da, sokağa çıkma yasağı boyunca kısa sürede biten hikaye modlu oyunlar oynayabilirsiniz. Böylece hem oyuna bağlanmaz hem de keyif alırsınız.

Hafta sonu yasaklarında evde vakit geçirmek için 11 keyifli aktivite - Sayfa 3

3. Saksıda sebze yetiştirin veya çiçek ekin
Karantinada evde yapılacak şeyler denildiğinde hemen akla gelen şeylerden biri de saksıya bir şeyler ekmek oluyor. Eğer toprakla uğraşmayı seviyor ve karantina yüzünden bundan uzak kalıyorsanız, evde saksıya domates veya çiçek ekebilirsiniz. Bunun dışında hep bir şeyler ekmek isteyip bir türlü yapacak vakit bulamadıysanız, işte şimdi tam zamanı!

Hafta sonu yasaklarında evde vakit geçirmek için 11 keyifli aktivite - Sayfa 4

4. Kitap okuyun
Evde çok sıkılıyor ve ne yapacağınızı bir türlü bilmiyorsanız, uzun zamandır okumak için heveslendiğiniz ama çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü okuyamadığınız için toz tutan bir kitabı okumaya ne dersiniz?