USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Günübirlik turizm merkezlerinin gözü 1 Haziran’da

1 Haziran’dan itibaren normalleşme ile ilgili kararların açıklanması beklenirken, günübirlik turizm tesisleri de alınacak karardan umutlu. Bir çok tesis hazırlıklarını tamamlayarak beklemeye başladı.

Günübirlik turizm merkezlerinin gözü 1 Haziran’da
29 Mayıs 2021 | 23:12
Son Güncelleme:

NORMALLEŞME

Hükümetin 1 Haziran’dan itibaren kademeli normalleşme planını açıklaması bekleniyor. Aşılama takviminin hızlanması ile birlikte normalleşmede önemli adımların atılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kafe ve restoranlarla ilgili kararlar kadar turizm tesisleri de alınacak kararlardan umutlu.

GÜNÜBİRLİK TURİZM TESİSLERİ AÇILMALI

Özellikle açık havada faaliyet veren günübirlik turizm tesisleri 1 Haziran’dan itibaren faaliyetlerine normal olarak sürdürmenin planlarını yapıyorlar. AVM gibi bir çok alana açılma izni verilmesinin ardından özellikle açık havada faaliyet gösteren yeme işçe tesisleri, havuzlar, aquaparklar, binicilik ve spor tesisleri gibi turizm tesislerinin faaliyetlerine tam normal şekilde devam etmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

TESİSLER SEZONU KAÇIRMAK İSTEMİYOR

Sene boyunca oldukça kısa bir sezonda hizmet veren özellikle kuzeydeki illerin turizm tesis işletmecileri, “Buradaki sezon öyle Akdeniz, Egedeki gibi değil. Neredeyse 100 günlük bir sezonda faaliyet gösteriyoruz. Onun için her geçen gün bizim aleyhimize. Bizimle birlikte çalışmaya başlayacak olan yine çoğu sezonluk binlerce kişi de bizden haber bekliyorlar.” Diye konuştular.

HAVUZLAR BAŞI ÇEKİYOR

Özellikle açık havada faaliyet gösteren havuzlar ve aquaparklar gibi tesisler öncelikli olarak faaliyete geçebilecek yerler arasında başı çekiyor. Dünya Sağlık Örgünün duyurduğu “Klor Varsa, Virüs Yoktur” sloganını sık sık kullanan söz konusu tesisler, “Bizler tedbirimizi aldık. Belki de pandemide en güvenli tesisler havuzlardır. İnsanlarımız uzun yolculuklarla uzun tatillere belki vakit ayıramayabilirler. Dolayısıyla müşterilerinin tamamı günübirlik olan havuzlar ve aquaparklara ayrıcalık sağlanmalı” dediler.

OKULLAR GEÇ KAPANIRSA, GÜNÜBİRLİK TURİZME TALEP ARTAR

Turizm uzmanları ise okulların Temmuz ayında kapanmasının planlanmasının özellikle yakın yerlerde ve günübirlik turizm faaliyetlerinin artırmasını beklediklerini söylüyorlar. Uzmanlar, özellikle hafta sonları günübirlik turizm tesislerinin revaçta olacağını dolayısıyla olası hafta sonu yasağından, rezervasyon kaydıyla bu tesislere gidecek müşterilerin kapsam dışı bırakılması gerektiğini ifade ediyorlar.