USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Gümüşhane'de doğa tutkunları sonbaharın keyfini çıkarıyor

Sonbaharın büyüleyici renkleriyle boyanan Gümüşhane dağları doğa severlerin vazgeçilmez destinasyonu haline gelirken 7’den 70’e bu güzellikleri görmek isteyen doğaseverlerin akınına uğruyor.

Gümüşhane'de doğa tutkunları sonbaharın keyfini çıkarıyor - Sayfa 1

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte adeta renk cümbüşüne dönüşen, sarı, kızıl ve turuncunun muhteşem uyumunu sunan Gümüşhane dağları doğa doğaseverleri kendine çekmeye devam ediyor.
Kurulduğu 2008 yılından bugüne kadar her 2 haftada bir doğa yürüyüşü etkinliği düzenleyen Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK), sonbaharın tüm güzelliklerini doyasıya yaşamak, muhteşem doğal güzellikleri keşfetmek için sonbahar mevsimine özel her hafta program yapmaya başladı.

Gümüşhane'de doğa tutkunları sonbaharın keyfini çıkarıyor - Sayfa 2

Üst üste düzenlenen yürüyüş etkinlikleri artan bir taleple devam ederken programa katılan sporcu ve doğaseverler şehrin göz kamaştıran ormanlarını, manzaralarını, göl ve göletleriyle şelale ve yaylalarını keşfediyor.

Gümüşhane'de doğa tutkunları sonbaharın keyfini çıkarıyor - Sayfa 3

Bu haftaki yürüyüş parkuru Söğütağıl köyünün 2 bin 160 metre rakımlı Madenin Sırtı mevkiinde İsmet Şişman’ın 35 metre yüksekliğindeki kayayı asma köprüyle birleştirerek yaptığı seyir terası, asma köprü ve dağ evinden başladı.

Gümüşhane'de doğa tutkunları sonbaharın keyfini çıkarıyor - Sayfa 4

Etkinliğe katılan 41 sporcu Söğütağıl köyünden başladıkları yürüyüşte taş evleri, camisi ve köye adını veren çeşmeleriyle ünlü Akpınar köyüne, oradan da sonbaharın renkleriyle bezenen ormanların içinden Süle köyündeki gölete ulaştı.