USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Gülşen Kimdir?

Şarkılarıyla ve sahne kıyafetleriyle sık sık gündeme gelen ünlü şarkıcı Gülşen'in hayatı merak ediiliyor.

Gülşen Kimdir?
25 Kasım 2021 | 20:25
Son Güncelleme:

GÜLŞEN KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Gülşen olarak tanıdığımız Gülşen Bayraktar 24 Mayıs 1976 tarihinde Fatih, İstanbul sınırlarında yer alan Çapa'da doğdu. Aslen Ordulu bir ailenin üçüncü ve son çocuğu olan ünlü şarkıcının babası Arslan Bayraktar makine mühendisi, annesi Nimet Bayraktar ev hanımıydı.

Çocukluğunu ve gençliğini Çapa'da geçiren Gülşen, yılda birkaç kez ailesiyle birlikte Ordu'ya gidip geliyordu. Şehremini Lisesi'ni tamamlamasının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Türk Müziği Nazariyatı bölümüne eğitim almaya başladı.

Üniversite eğitimi döneminde İstanbul'da bulunan birçok gece kulübü ve barda sahne aldı. Fakat hem okulu hem de işi bir arada yürütemediğği için ilk yılından sonra eğitim hayatını sonlandırdı.

Uzak Doğu Dövüş sporlara merakı olan Gülşen, lise yıllarında karate eğitimi aldı ve siyah kuşak sahibi oldu. 17 yaşındayken bir arkadaşıyla beraber yürüdüğü sokakta maruz kaldığı sözlü taciz nedeniyle günlük yaşantısında karateyi kullanmak durumunda kalan ünlü isim, bunun birkaç kez tekrarlandığını dile getirdi.

Üniversite eğitimini yarıda bıraktıktan sonra Türk halk müziği dersleri almaya devam etti ve üç ay Çelik ile Bendeniz'e geri vokallik yaptı.

1995 Yılında Ataköy'de bir barda sahne aldığı sırada albüm yapımcısı Serap Turgay kendisini izledi ve çok beğenerek eşi Özkan Turgay ile tanıştırdı. Bu sayede albüm teklifi aldı. Teklifi kabul eden Gülşen, Raks Müzik ile dört albümlük bir anlaşma yaptı ve albüm hazırlıklarına başladı.

1996 Yılında ilk albümü Be Adam ile çıkış yapan Gülşen, kısa süre içinde adından söz ettirmeyi başardı. Ancak evliliğine ve özel hayatına odaklanması nedeniyle birkaç yıl müzik hayatını geri planda tuttu. 2004'te dördüncü albümü Of... Of... ile daha büyük bir çıkış yapan isim, bu hit şarkıyla hem Altın Kelebek hem de Kral TV Video Müzik Ödülü'ne layık görüldü.

2006 yılında çıkardığı MÜ-YAP sertifikalı Yurtta Aşk Cihanda Aşk albümünden sonra başarılı müzik hayatına durmadan devam ederek, 2013 senesinde Beni Durdursan mı? albümünü çıkardı. Bu albümle tüm Türkiye'de yılın en çok satanı oldu. Bunu yılın en çok satan ikinci albümü olan Bangır Bangır takip etti.

Türkiye'de büyük bir hayran kitlesi elde eden Gülşen, "Yurtta Aşk Cihanda Aşk", "Bi' An Gel", "Yeni Biri", "Sözde Ayrılık", "Yatcaz Kalkcaz Ordayım", "Kardan Adam", "İltimas" ve "Bangır Bangır" şarkılarıyla Türkiye'nin Resmî Listesi'nde haftalarca bir numarada kalmayı başardı.

Ünlü şarkıcı, müzik alanında şarkıcılığının dışında müzik eleştirmenlerinden olumlu geri dönüşler alan bir şarkı yazarıdır. Özellikle kariyerinde birkaç adım ileriye gittikten sonra kendi yazdığı şarkıları seslendirmeye başlayan Gülşen, müzik dünyasında yer alan diğer meslektaşları için de liste başarıları yakalayan birçok hit şarkı hazırladı.

2015 yılında YouTube'da en çok izlenen Türk şarkıcı olan ünlü isim , bir sonraki yıl tek bir video klibi iki yüz milyonun üzerinde izlenen ilk Türk şarkıcı oldu. Bu unvanlar dışında birçok ödülün sahibi olan sanatçı bugüne kadar altı Altın Kelebek ve dokuz Kral Türkiye Müzik Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödüle layık görüldü.

Sosyal sorumluluk projelerine duyduğu hassasiyetle ve yaptığı yarımlarla da tanınan şarkıcı, UNICEF'in Stars of İstanbul isimli eğitim projesi için 2011 yılında ''En Parlak Yıldız'' ismindeki şarkıyı yazdı ve seslendirdi.

Gülşen, 2012 yılında Roman müziğini Amerika'daki icra eden müzik gruplarından biri olan The New York Gypsy All-Stars ile turneye çıktı. Amerika'da 5 ayrı şehirde 8 gün süren turnede ünlü şarkıcı Boston, New York, Washington, Chicago ve New Jersey'de yaşayan Amerikalı Türklerden büyük ilgi gördü.

GÜLŞEN'İN ÖZEL HAYATI

Türkiye'nin sevilen şarkıcısı Gülşen, 1997 ve 2000 yılları arasında Murat Varol ile bir evlilik yaptı. Daha sonra 2016 yılında, son üç albümünün yapımcısı olan aranjör ve besteci Ozan Çolakoğlu ile dünyaevine girdi. İkilinin Azur Benan ismindeki ilk çocuğu, Ocak 2017'de Fulya, Şişli'de dünyaya geldi.