USD 32,49
EUR 34,98
ALTIN 2.433,41
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Göz alıcı beyazlık: Pamukkale Travertenleri

Pamukkale travertenleri, 400 bin yıl önce bir dizi depremle Büyük Menderes havzasında termal suların oluşturduğu bir görsel şölen.

Göz alıcı beyazlık: Pamukkale Travertenleri - Sayfa 1

Dünyaca ünlü Pamukkale travertenleri, sonsuz beyazlığa sahip kocaman pamuk tarlalarını andıran termal havuzları ve jeolojik mirası ile Menderes Vadisi boyunca uzanıyor. Aynı zamanda bu kireç taşı beyaz dağlar, Türkiye'nin en fotojenik noktalarından ve ülkenin en ünlü yerlerinden birisi.

Göz alıcı beyazlık: Pamukkale Travertenleri - Sayfa 2

Pamukkale’de 1000 yıldır kaplıca hizmet veren bu doğa şaheserinin terasları, kaplıca suyundan çökelmiş karbonat minerallerinden oluşuyor. Dünyada hem doğal hem kültürel özellikleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesine girmiş 29 yerden biri aynı zamanda. Kapadokya ile birlikte yabancıların Türkiye‘de en çok görmek istedikleri doğal güzelliklerin başında.

Göz alıcı beyazlık: Pamukkale Travertenleri - Sayfa 3

Pamukkale travertenleri Denizli ilinde bulunmaktadır. Denizli Merkez’e 18 kilometre gibi kısa bir mesafede bulunan Pamukkale için ulaşım şehir merkezinden oldukça kolaydır.

Göz alıcı beyazlık: Pamukkale Travertenleri - Sayfa 4

Uzaklardan göründüğünde bile bu kireç taşı platosu yani Pamukkale travertenleri, ziyaretçilerine göz kamaştırıcı bir manzara sunar ve deniz seviyesinden 400 metre yükseklikte bulunur. Travertenler; yaklaştıkça büyük beyazlığı ayrıntılı olarak keskinleşene kadar gerçekliğin puslu bir yüzeyinde süzülüyor gibi görünmektedir. Kar beyazı sarkıt ve su perçinleri güneşte parlarken şifalı termal sularla kaplı sığ havuzlar parlak mavi gökyüzünü yansıtır.