USD 32,51
EUR 34,97
ALTIN 2.437,41
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Gişede Değil Ekranlarda Değeri Bilinen Korku Filmleri

Birçok tür arasından sevilen film türlerinden biri olan korku filmleri gerek macera gerekse aksiyon gibi türleri de içinde barındıran film türüdür.

Gişede Değil Ekranlarda Değeri Bilinen Korku Filmleri
02 Aralık 2022 | 21:55
Son Güncelleme:

Birçok tür arasından sevilen film türlerinden biri olan korku filmleri gerek macera gerekse aksiyon gibi türleri de içinde barındıran film türüdür. Sizler için hazırladığımız listede korkuyu sonuna kadar hissedebileceğiniz gerilim dolu filmler yer almaktadır. Bu filmler her ne kadar korku başlığı adı altında toplansa da her biri kendi içinde farklı konu ve olay başlığı altında beğeninize sunuluyor.

Değeri Sonradan Bilinen Korku Filmleri

Korku film izle türü adı altında toplansa bile sizler için hazırladığımız film listemizde bundan daha fazlası var. Silere farklı dünyalar sunan listemizde macera, aksiyon, dram, gerilim gibi pek çok tür eşlik etmektedir. Filmleri izlerken bazılarında gerilimi hissederken bazılarında ise hayret içinde kalacağınız olaylar gelişmektedir. 2000 yılı itibari ile çekilen filmlerde korku denince ilk akla gelen şeyler esrarengiz evler, cadılar, büyücüler, lanetler ve daha birçok şeyi içinde bulundurmaktadır. Fakat bu sefer ki konumuz vizyon yaptıkları sırada değeri bilinmeyen ancak ekranlarda yayınlandığında herkes tarafından hayretle ve beğeni ile izlenen filmlerdir.

Get Out

Brooklyn, New York’ta fotoğrafçılık yapan Chris Washington siyahi bir gençtir. Kız arkadaşı Rose Armitage onun ailesi ile tanışmasını ister ve onunla Upstate New York’a onları görmeye giderler. İkisinin ırkının farklı olması sebebi ile Chris kız arkadaşının ailesinin onu dışlaması konusunda konuşur. Rose ise ona onların böyle bir davranışa sahip olmadığını ve bu konuyu düşünmemesi gerektiğini söyler. Davete geldiklerinde ailesi sürekli onu rahatsız eden laflarda bulunur. Bu sırada evdeki diğer kişilerin de garip davranışlarda bulunduğunu fark eder.

The Cabin In The Woods

Yeraltında bulunan bir laboratuvarda Gary Sitterson ve Steve Hadley mühendislerdir ve Stocholm’de olan olay gibi bu olayın da başarısızlığa uğramasından sonra birlikte gizemli bir ritüel yapma konusunu aralarında tartışırlar. Bu sırada Amerika Üniversitesinde okuyan birkaç öğrenci hafta sonlarını geçirmek için Curt’un kuzeninin ormanda bulunan kulübesine gitmeye karar verirler. Bu sırada mühendisler öğrencileri gizlice izliyor ve onları sarhoş etmeyi planlıyorlardır. Bu sırada laboratuvardakiler öğrencilere hangi canavarın saldıracağını tahmin eder ve herkes bu konuda bir tahminde bulunur daha sonra da yaşadıkları başarısızlık hakkında konuşurlar…

The Witch

Yıl 1630’u gösterdiğinde New England’da, William ailesi yaşadıkları dini anlaşmazlık yüzünden koloniden sürgün edilirler. Sürgün edilen aile çiftlik kurmaya karar verir. Ormanın yakınında bulunan bu çiftlikte Katherine’in beşinci çocuğu doğar. Yeni doğan bebeklerine Samuel adını koyarlar ancak bir gün bebek bir anda kaybolur. Ne kadar arasalar da bebeğe dair bir iz bulamaz ve bu konuda oldukça endişe ederler. Daha sonra bebekleri Samuel’i bir cadının kaçırdığını ve ona korkunç şeyler yaptıktan sonra onun ölümüne sebep olduğunu anlarlar. Hd film izle seçenekleri ile.

The Babadook

Avusturalya’da yaşamakta olan Amelia Vanek, altı yaşındaki oğlu ile yalnız yaşayan dul bir kadındır. Kocası onu yeni doğacak bebekleri için hastaneye yetiştirmeye çalışırken bir anda yaşadıkları trafik kazası sonucunda ölür. Günümüze döndüğümüzde Sam artık okul çağında bir çocuktur fakat sergilediği garip davranışlar yüzünden Amelia onu okuldan almaya karar verir. Bir gece uyumadan önce Sam annesinden Babadook adlı kitabı ona okumasını ister. Kitap korkunç pençeli, silindir şapkalı ve soluk yüzlü insana benzer bir canavarı anlatmaktadır. Annesi kitaptan ürperirken Sam kitabın gerçek olduğunu düşünmeye başlar.

REC

Sen Uyurken adlı televizyon dizisi için itfaiye istasyonunda bir gece geçirecek olan muhabir Angela Vidal ve kameramanı Pablo kayıt yaparken yaşlı bir kadından ona yardım etmeleri için bir telefon çağrısı alırlar. Çağrıyı aldıktan sonra hızla oraya gitmek için yola çıkarlar. Bu sırada Angela ve Pablo da onlarla bu macerada yanlarında olur. Olay yerinde yaşlı kadın onu kurtarmak için çabalayan işçilere saldırmaya ve onları ısırmaya başlar. Bu sırada binada bulunan herkes sakin ve hızlı bir şekilde dışarı çıkarılır. Alex ise hala yukarıda olan yaşlı kadını olduğu yerden çıkarmaya ve kurtarmaya çalışır.

A Quiet Place

Canavarlar görme yeteneği olmayan ve sadece son derece keskin işitme yetenekleri sayesinde dünyada bulunan insanlığın neredeyse hepsini öldürürler. Bu sırada Abbott ailesinin ebeveynleri Evelyn ve Lee, kızları Regan ve sağır olan oğulları Marcus ve Beau ile insanlardan uzak bir ormanda kendi kurdukları bir çiftlikte mutlu bir şekilde yaşarlar. Gürültü olmaması için yapraklı yolları toprak yola çevirirken, onlarla iletişimi sağlamak için Amerikan işaret dili kullanmak gibi şeylere dikkat etmeleri gerekmektedir. Aile alışveriş için şehre gider çocuklardan biri yanına aldığı şeyi eve dönüş yolunda kurcalamaya devam eder ve bu sayede uzaylılara bir sinyal gönderir.

It Follows

Annie büyük bir korku ile evini terk eder fakat görünüşte ona zarar verecek hiçbir şey ve kimse yoktur. Arabaya binerek evlerinin yakınındaki sahile sürer. Oraya vardığında babasını arar ve son kez onunla vedalaşarak onu ne kadar sevdiğini söyler. Şafak vakti yaklaşınca genç kadının vahşi bir şekilde öldürüldüğü öğrenilir. Daha sonra Jaime Height adındaki genç kız erkek arkadaşı Hugh ile vakit geçirmek için sinemaya giderler. Geldiklerinde Hugh, Jay’e orada gördüğü kıza bakmasını söyler fakat Jay ona bir şey görmediğini söyler. Sabah olunca kendini ıssız bir yerde bulurken tehlikenin farkında değildir.

Paranormal Activity

Katie ve Miach çifti 2006 yılında, Katie’nin uzun zamandır peşinde olan ve onu asla bırakmayan bir iblis ile savaşmaktadırlar. Ondan kurtulmak için yardım istedikleri Doktor Fredrichs onlara iblisin negatif duygulardan beslenerek güçlendiğini ve onun peşini bırakmadan ve eziyet etme peşinde olduğunu söyler. Katie doktorun ona verdiği tavsiyeyi uygulamayı düşünürken, Miach ise gece uyurken odalarına bir kamera koyup daha sonra kaydettiği video hakkında araştırma yapılması için iblis bilimcilere göstermeyi planlar. Kayda başlayan kamera gece boyunca birçok garip olay kaydeder…

The Descent

Sarah, Juno ve Beth macera içerikli şeylere meraklı oldukları ve heyecan için birlikte akarsu salı yapmaya karar verirler. Sarah kocası Paul ve kızları ile birlikte arabada giderken Paul’un bir anlık dikkatsizliği yüzünden kaza geçirirler ve bu olan korkunç kazadan sadece Sarah canlı bir şekilde sağ çıkmayı başarır. Olaydan bir yıl sonra üç yakın arkadaş tekrar bir araya gelir ve bu sefer aralarına yeni katılan Rebecca ile yeni bir macera için Kuzey Carolina’nın dağlarında bulunan bir kulübede vakit geçirirler. Gittikleri yer onlar için oldukça tehlikeli olacaktır.

Suspiria

Susie Bannion, 1977 yılında ailesini Ohio’da bırakır ve yapılacak olan dans yarışmasına katılmak için Berlin’e gelir. Onun gelişi daha önce ortadan kaybolan kızın gidişi ile aynı zamanda ve aynı vakitte olması dikkatleri üzerinde çeker. Daha sonra yapılan prova sonrası Olga, Patrica’nın ölümünden oradaki kadınları suçlar ve hızla okuldan kaçmaya çalışır. Tam bu sırada bir odaya hapsolur ve yapılan dans hareketleri uzaktan ona zarar verir. Olga’yı bulan Matronlar onu sürüklemeye başlarlar. Bu sırada orada gizli işler yapan kişiler amaçlarına ulaşmak için Olga gibi diğer kızları da kandırırlar.