USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Geleneksel Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua programı gerçekleştirildi

Ferizli Belediyesi ve Ferizli Müftülüğü organizasyonuyla gerçekleştirilen geleneksel arefe günü etkinliği Ferizli Merkez Mezarlığında gerçekleştirildi. Etkinlik Ferizli Belediyesi ve Ferizli Müftülüğü sosyal sayfalarından canlı yayınlandı.

Geleneksel Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua programı gerçekleştirildi
19 Temmuz 2021 | 12:56
Son Güncelleme:

Ferizli’de Kurban Bayramı arefesinde sabah saat: 10.00’da Ferizli Merkez Mezarlığında Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Dua programı gerçekleştirildi. Ebediyete irtihal eden yakınlarını unutmayan vatandaşlara bu yıl normalleşme süreciyle gurbetten gelen vatandaşlarda eklenince mezarlıklar adeta doldu taştı.

Kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar, müftülük ve belediyenin düzenlediği Kuran tilaveti ve dua programı ile kimi annesinin, kimi babasının, kimi ise eşi ve sevdiklerinin kabri başında dua etti. Bir yandan da kabirler düzenlendi, çiçekler dikildi.

Vatandaşlar, geleneksel Arefe Günü etkinliği için müftülüğe ve belediyeye teşekkür etti.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Dua için Ferizli Müftüsü ve imam hatiplere teşekkür eden Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Alvarlı Efe Hazretlerinin sözünü anımsatarak “İnşallah sultanımızı bulduğumuz, Rabbimizi bulduğumuz, cümle günahlarımızın af olduğu nice Kurban Bayramlarını hep birlikte yaşamayı Rabbim bizlere nasip etsin. Kurbanlarınızı kabul eylesin. Rabbim ebediyete irtihal eden ölmüşlerimize Rahmetiyle muamele eylesin.” ifadelerini kullandı.

Ferizli Müftüsü Bedri Sinan Yazıcı ise İslam âleminin ağır bir imtihandan geçtiğini hatırlatarak, “Bugün bizim gönül coğrafyamız olan Afrika’da bir lokma ete, bir yudum suya muhtaç olan milyonlarca kardeşimiz var. Onlarında evlerine kurbanın ve suyun girmesine vesile olmamız gerekiyor. Sizleri bugün ve yarın sona erecek bağışlara hissedar olmaya davet ediyorum. Ferizli Müftülüğü olarak Afrika’da su kuyusu projemiz var. Sizlerin desteğiyle inşallah üç dört ay içerisinde toplanan meblağı Türkiye Diyanet vakfına teslim edeceğiz. Orada Ferizli’nin adına su kuyusunun açılmasına gayret edeceğiz. İnşallah bunu birlikte başaracağız.” dedi.

Ferizli Müftüsü Bedri Sinan Yazının duasının ardından etkinlik sona erdi.