USD 42,53
EUR 49,63
ALTIN 5.774,95
BIST100 11.001

Gaziosmanpaşa’da Boş Gecekondular Yanıyor: Kundaklama Şüphesi

Gaziosmanpaşa’da bir yıl önce toprak kayması nedeniyle boşaltılan bir gecekondu alevlere teslim oldu.

04 Mart 2025 | 20:14
Son Güncelleme:
Gaziosmanpaşa’da Boş Gecekondular Yanıyor: Kundaklama Şüphesi - Sayfa 1

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesi Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak’ta, saat 16.30 sıralarında boş bir gecekonduda yangın çıktı. Edinilen bilgilere göre, yapımı devam eden inşaat nedeniyle yaklaşık bir yıl önce boşaltılan bina alevlere teslim oldu. 

Gaziosmanpaşa’da Boş Gecekondular Yanıyor: Kundaklama Şüphesi - Sayfa 2

Yangını fark eden mahalle sakinleri, durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Gaziosmanpaşa’da Boş Gecekondular Yanıyor: Kundaklama Şüphesi - Sayfa 3

Mahalle sakinleri, son dönemde boş gecekonduların bilinçli şekilde ateşe verildiğini iddia ediyor. Bölgede yaşayan Derya Özkan, her gece bir evin kundaklandığını ve korku içinde yaşadıklarını belirterek, "Aşağıda patlatma çalışmaları yapıyorlar. O yüzden buralar kayıyor. Bizim evlerimizde tehlikede. Buradan sonra sıra bizim evlere geliyor. Her akşam bir evi yakıyorlar. Ben sabah işe buradan korkarak gidiyorum. Burada iki evsiz kalıyordu, onları çıkardılar, peşine yaktılar" dedi.