USD 32,54
EUR 34,95
ALTIN 2.456,41
BIST100 9.884
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Gaziantep'te enkaz altında 71 saat kalan depremzede: Allah'ım beni çocuklarıma kavuştur diye dua ettim

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Gaziantep'te 71 saat sonra enkazdan çıkartılan 75 yaşındaki Bekir Yıldırım, yaşadıklarını anlattı.

Gaziantep'te enkaz altında 71 saat kalan depremzede: Allah'ım beni çocuklarıma kavuştur diye dua ettim
16 Şubat 2023 | 09:54
Son Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremde enkaz altında kalanların kurtarılma çalışmaları sürüyor.

Depremden etkilenen illerden biri olan Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de büyük yıkım yaşandı.

7 katlı bir apartmanın 5. kat enkazından 71. saatte kurtarılan Bekir Yıldırım, İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne getirildi.

Tedavisi devam eden İslahiye Ziraat Odası'nın eski başkanı 75 yaşındaki Bekir Yıldırım, yaşadıklarını anlattı.

"Allah'ım beni çocuklarıma kavuştur diye çok dua ettim"

"Enkaz altında 'Oğlum beni kurtar' diye bağırdım." diyen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

İnsan hayatında hiç görmediği şeyleri yaşıyor. Kâbus ve çok çeşitli şeyler görüyorsunuz. Orada, 'Allah Allah bunları ben mi yaptım' diyorsunuz. 3 gün kalmışım ama arada uyanık olduğumda elimi 'beni kurtarın' diye vuruyordum. Sonra bizimkiler, medya yetişti, Ahmet Hakan Bey sağ olsun yayını kesmedi, 'Bekir Amca sen çıkana kadar yayını kapatmayacağım' dedi. Ben çıkana kadar yayın yaptı, sonra beni oradan çıkarttılar.

Bizim bina 7 katlı, ben 5. katta oturuyordum. Saat 4'ten sonra deprem olunca ben kapıya koştum, orada çöktüm, 3 gün-3 gece orada kaldım. Allah'ım beni çocuklarıma kavuştur diye çok dua ettim"

"O müteahhitlere karşı siz affedici olabilir misiniz? Bu bir candır"

Kurtarıldığı anı da anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

Beni buldukları o an ben artık kurtuldum dedim. 'Ses ver, duyuyor musunuz' diye bağırdılar. Ben de 'duydum, duydum' diye bağırdım. Artık ben orada hayata kavuştum çok şükür. Sağıma soluma baktılar, sadece kolda sıkıntı var denilince ben de 'biz yakayı kurtardık' dedim. Sonra da beni ambulans uçakla buraya getirdiler. Bina yöneticimizin öldüğünü duydum, çok dostumun, ahbabımın öldüğünü de duydum. Benim içinde bulunduğum 7 katlı bina 23 senelik, benim eski evim, babamın yaptırdığı 77 senelik 3 katlı eve hiçbir şey olmadı.

Bina 23 senede pert oldu. Eğer buna bile bile sebep olanlar varsa Allah onları böyle yapsın. Yani bundan kaçırayım, bundan götüreyim, bundan da şu eksikliği yapayım şeklinde… Hepinizin ailesi var, hepinizin anası babası var. Onlar bu duruma düşse o müteahhitlere karşı siz affedici olabilir misiniz? Bu bir candır.