USD 32,37
EUR 34,95
ALTIN 2.325,39
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Gardiyanlık KPSS Puanları Kaç? Gardiyan Olma Şartları Neler? Gardiyanlık Başvurusu Nereye Yapılır?

KPSS ortaöğretim sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler arama motorlarına döndü. İnfaz ve koruma memuru olmak isteyenler, gardiyanlık için araştırmalarına başladı. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı gerçekleşen bu görevde gerekli KPSS puanı ve başvuru şartları merak edildi. Peki gardiyanlık KPSS lisans, önlisans ve ortaöğretim puanı kaç? Gardiyanlık alım başvuru şartları neler? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Gardiyanlık KPSS Puanları Kaç? Gardiyan Olma Şartları Neler? Gardiyanlık Başvurusu Nereye Yapılır?
24 Kasım 2022 | 15:09
Son Güncelleme:

Adalet Bakanlığı, İnfaz Koruma Memuru olarak da adlandırılan gardiyan atamaları KPSS ile gerçekleştiriliyor.

Gardiyanlık KPSS Puanı Kaç?

KPSS puanı ile gerçekleştirilen gardiyanlık başvuru taban puanı 70 olarak belirlenmiştir.

Gardiyanlık Başvuru Şartları .Nelerdir?

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

b)Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 16/07/2019 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,(01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

c) Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak,

d) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

B- Sözleşmeli büro personeli (ceza infaz kurumu kâtipliği) pozisyonlarına başvurabilmek için; a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

b) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

c) Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı ilgili adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)

Gardiyanlık başvurusu yapabilmek için;

1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
2) Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak,
3) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

Gardiyan Maaşı Ne Kadar?

Gardiyan maaşı farklı unsurlara göre belirlenmektedir:

Gardiyanın görev statüsü (kadrolu/sözleşmeli)
Gardiyanın eğitim geçmişi (lise, ön lisans, üniversite)
Gardiyanın görev yaptığı kurum (D ve F tipi cezaevleri ya da diğer kurumlar)