USD 32,56
EUR 34,71
ALTIN 2.411,71
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Flamingoların Renk Şöleni

Flamingolar, tıpkı baykuşlar gibi en uzun süre yaşayan kuş türlerinden biridir; flamingolar 70 yıla kadar yaşayabilir. Bu kuş türü, yavrusunu büyütürken büyük fedakarlıklarda bulunur. Yavrular doğduklarında gri renktir, büyüdükçe renkleri pembeleşir, ancak yetişkin flamingoların rengi ise solar.

Flamingoların Renk Şöleni - Sayfa 1

Uzun ince bacakları, uzun eğri bir boynu ve gül renginde tüylere sahip olan flamingolar, kıvrık gagaları olan su kuşlarından biridir.

Hayvanat bahçesine gittiyseniz burada flamingoların beyaz olduğunu görürsünüz. Hatta bazı bölgelerde yedikleri besinlere göre de gül renginden beyaza doğru açılan renklerde de görünce şaşırmayın.

Bunun sebebini soracak olursanız, tamamen yedikleri beslenmeden dolayıdır. Çünkü özellikle avlandıkları suda, yengeç, karides ve artemia gibi besinlerde bulunan karotinden kaynaklanmaktadır.

Flamingoların Renk Şöleni - Sayfa 2

Karoten Nedir?

Bazı bitkilerde sentezlenen, özellikle koyu yeşil, lifsi ve sarı sebzelerde, meyvelerde bulunan ve yağda çözünen, A vitamininin öncüsü olan, renkleri menekşeden turuncuya veya sarıya kadar değişen bir pigment.

Flamingoların Renk Şöleni - Sayfa 3

Flamingolar anavatan olarak, Afrika, Güneybatı ve Orta Asya, Güney Avrupa, Güney ve Orta Amerika’dır.

Avrupa’da ise sadece yumurtaya kuluçkaya yattığında gelirler .İspanya’nın ve Fransa’nın güneyini tercih ederler. Almanya ile Hollanda sınırında da yaşamaktadırlar. Burada gül renginde olan ve boyları 1 metre 30 santimetreyi bulan “Rosa Flamingo” türüdür. 

Flamingoların Renk Şöleni - Sayfa 4

Flamingolar normal zamanlarında Rosa Flamingo Afrika ve Asya kıtalarını tercih ederler. Almanya ile Hollanda sınırında da yaşamaktadırlar.