USD 32,54
EUR 34,95
ALTIN 2.456,75
BIST100 9.872
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Fine dining ne demek? MasterChef'te geçen fine dining konsept ne anlama geliyor?

Fine dining konseptin ne anlama geldiği MasterChef seyircileri tarafından merak ediliyor. Fine dining Masterchef'e konuk olan şef Osman Sezener ile birlikte gündeme gelmişti. İzleyenlerin merak edip internette araştırdığı fine dining konsept ne anlama geliyor? Fine dining nedir? İşte yanıtı...

Fine dining ne demek? MasterChef'te geçen fine dining konsept ne anlama geliyor?
28 Eylül 2022 | 20:51
Son Güncelleme:

FINE DINING NEDİR?

Kaliteli yemek restoranları, özel yemek kurslarına sahip tam hizmet veren restoranlardır. Bu tür restoranların dekoru, daha yüksek kaliteli malzemelere sahiptir ve işyerlerinde, ziyaretçilerin genellikle uyması beklenen, bazen bir kıyafet kuralı da dahil olmak üzere belirli yemek yeme kuralları vardır.

'Fine dining' kavramını genellikle yurt dışındaki çok ünlü restoranlarda doyumluk değil tadımlık olarak karşımıza çıkan, yükte hafif pahada ağır tabak çeşidi olarak tanımlayabiliriz.

FINE DINING KONSEPT NE ANLAMA GELİR?

Misafirine kendini çok özel hissettiren, önüne gelen tabakların yalnızca kendisi için hazırlandığı hissini veren ve gerçekten de yaratıcı tariflerin sunulduğu konsepte fine dining denir.

Şık çatal bıçaklar, jilet gibi ütülenmiş kusursuz bir masa örtüsü, orijinal malzemelerle hazırlanmış, nadir bulunan tadım menüleri fine dining konsepi restoranlarda bulunur.