USD 32,55
EUR 34,91
ALTIN 2.423,70
BIST100 9.722
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Fikret Asım'ın hayata tutunması için kampanya başlatıldı

SMA Tip 1 hastası olarak belirtilen 37 günlük Fikret Asım Karaca bebeğin anne ve babası, çocuklarının yaşama tutunabilmesi için yüksek meblağlı Zolgensma isimli ilacı alabilmek için hayırseverlerden destek bekliyor.

Fikret Asım'ın hayata tutunması için kampanya başlatıldı
15 Haziran 2022 | 16:42
Son Güncelleme:

Hendek İlçesinde yaşayan Elif ve Kadir Karaca çiftinin ilk çocukları olan Fikret Asım Karaca’ya doğumundan 10 gün sonra SMA Tip 1 tanısı konuldu. Yurtdışında tedavi görmesi gereken küçük Fikret Asım’ın ailesi ise çocuklarının yaşaması için Valilik Onaylı bir kampanya başlattı.

Elif ve Kadir Karaca çiftinin oğulları SMA hastası 37 günlük oğulları Fikret'in tedavi edilebilmesi için Sakarya'da bir bağış kampanyası başlattı. Zolgensma Gen tedavisi için tüm Sakaryalıların ve hayırseverlerin yardımına ihtiyaç duyuluyor. Karaca ailesinin tek hayali çocuğunun rahatça oyun oynaması ve yemek yiyebilmesi…

Sakarya’nın Hendek İlçesinde yaşayan Elif Alim Karaca ve Kadir Karaca çiftinin ilk çocukları Fikret Asım Karaca, 7 Mayıs’ta Hendek’te doğdu.

Doğumundan 10 gün sonra SMA Tip 1 tanısı konulan Fikret Asım’ın tedavisi için devreye giren Sağlık Bakanlığı; 4 doz SMA ilacını karşıladı. Tedavisine başlanılan Fikret Asım’ın tamamen iyileşmesi için ise yurtdışında bulunan ve damar yoluyla uygulanan gen tedavisine ihtiyaç duyduğu tespit edildi.

Yurtdışındaki bu 50 dakikalık tedavinin yalnızca ABD ve Dubai’de olduğunu belirten aile, yaklaşık 2 milyon dolarlık bu tedavinin karşılanabilmesi için Valilik onaylı yardım kampanyası başlattı.