USD 32,60
EUR 34,84
ALTIN 2.495,36
BIST100 9.468
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Yüce: Projelerimizle şehrimizi yarına hazırlıyoruz

AB tarafından destek almaya hak kazanan ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘Eko Turizm Rotasında Pedal Dostu’ festivali Millet Bahçesi’nde düzenlenen törenle başladı.

Yüce: Projelerimizle şehrimizi yarına hazırlıyoruz
31 Mayıs 2023 | 14:08
Son Güncelleme:
Meltem SÜT/ Gürkan Can KAYA

Festivalin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yerli ve milli araç TOGG ile katılırken açılışa ayrıca projenin paydaşları SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Türkay, Bulgaristan, Romanya, Gürcistan ve Ukrayna’dan gelen temsilcilerin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Basın İlan Kurumu Müdürü İbrahim Çorbacı, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar, muhtarlar, oda ve STK temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan Pedal Dostu Festival Programında açılış konuşmasını yapan Stateji Geliştirme Daire Başkanı Veysel Çıplak: "Kurum olarak sürdürülebilir akıllı, dirençli, çevre ve iklim dostu programları takip ediyor ve birçok uluslararsı faaliyetin içinde bulunuyoruz
Bugün projesini yürüttüğümuz Karadeniz Havzasındaki insanlarin refahını yükseltmek icin ortak sorunlara ortak çözümler üretmek icin bir arada bulunduğumuz Karadeniz'de Pedal Çevirme projesini hayata geçirdik.
Amacımız Sakarya'nın mavi ve yeşil zenginliklerini korumak ve dünyaya tanıtarak değerini kabul ettirmektir." Dedi.

Sakarya'nın tanıtım filminin izlenmesi ardından konuşma yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce: "Göreve geldiğimiz günden bugüne Sakaryamızda her adımda gelişim gösteriyoruz. Bu süreçte şehrimizi yarınların güçlü vizyonlarına hazırlayacak projeleri hayata geçiriyoruz. Aynı zamanda rutin belediyecilik hizmetlerinde birçok başarı elde ettik. Üstelik tüm bunları en kıymetli hassasiyetimiz olan çevremize zarar vermeden gerçekleştirdik. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki bizler çevre dostu bir şehiriz." Açıklamalarında bulundu

'Karadeniz'de Pedal Çevirelim' projesi çerçevesinde düzenlenecek festivalde 3 gün boyunca Sakarya'nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin tanıtımının yanı sıra bisiklet destinasyonlarının da paylaşımı yapılacak.