USD 32,43
EUR 34,87
ALTIN 2.432,92
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ferizli’de Aşure Bereketi

Ferizli, Muharrem Ayı'nı coşkuyla kutladı. Ferizli Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Aşure Etkinliği, Ferizli Kapalı Pazar Yeri'nde büyük bir katılımla gerçekleşti. Aşure kazanlarının başında oluşan kuyruklar, Muharrem Ayı'nın bereketini ve paylaşma geleneğini bir kez daha yansıttı.

Ferizli’de Aşure Bereketi - Sayfa 1

Aşure Kazanlarının Başında Birlik ve Beraberlik Mesajları

Aşure etkinliğinde Ferizli halkı, kaymakam, belediye başkanı ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi. Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, AK Parti İlçe Başkanı Muhsin Zurnacı, MHP İlçe Başkanı Veysel Dikbaş ve ilçe protokolü, vatandaşlara aşure ikram etti.

Ferizli’de Aşure Bereketi - Sayfa 2

Aşure Birlik ve Beraberliğin Simgesidir

Başkan Gündoğdu, etkinlikte yaptığı açıklamada, aşurenin toplumsal geleneklerin en güzel örneklerinden biri olduğunu vurgulayarak, Muharrem Ayı'nın birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu ifade etti. Aşurenin içinde farklı tatları barındırmasıyla birlikte birliğin, dayanışmanın ve paylaşmanın gücünü hatırlattığını söyledi. Gündoğdu, “Aşure, birlik ve beraberliğin simgesidir. Bizler de hemşehrilerimizle bu güzel geleneği yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz. Muharrem ayının tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.

Ferizli’de Aşure Bereketi - Sayfa 3

Aşure, İslam Tarihinde Önemli Bir Yere Sahiptir

Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı da aşure etkinliğine katılarak vatandaşlarla sohbet etti. Balcı, “Muharrem ayı, İslam tarihinde önemli bir yere sahiptir. Bu ayda aşure pişirerek, komşularımızla, dostlarımızla paylaşarak, birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Belediyemizi bu güzel etkinliği yaşattığı için tebrik ediyorum. Başkanımız İsmail Gündoğdu’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ferizli’de Aşure Bereketi - Sayfa 4

Katılımcılar da Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya geleneksel etkinliği düzenlediği için teşekkür ettiler. Aşure ikramının yoğun ilgi gördüğü etkinlik, Muharrem Ayı'nın manevi atmosferini bir kez daha hatırlatarak, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi.