USD 32,36
EUR 35,02
ALTIN 2.324,17
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ferizli, Hatay’ın Kırıkhan İlçesi ile Kardeş Şehir Oldu

Ferizli Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu başkanlığında gündeme dair 2 madde ile gerçekleştirildi. Mart ayı olağan meclis toplantısında alınan karar sonucu depremden etkilenen Hatay’ın Kırıkhan İlçesi, Ferizli ile kardeş şehir oldu.

Ferizli, Hatay’ın Kırıkhan İlçesi ile Kardeş Şehir Oldu
06 Mart 2023 | 12:33
Son Güncelleme:

Ferizli Belediyesi, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde oluşturulan barınma alanlarında kalan vatandaşlara kahvaltı, yemek de dahil olmak üzere çeşitli ihtiyaç malzemeleri ulaştırıyor, ilçe genelinde battaniye, ısıtıcı, yiyecek desteğini sürdürüyor. Ferizli Belediyesi, depremden etkilenen Hatay'a bugüne kadar 26 yardım tırı gönderdi. Depremden etkilenen bölgelere AFAD koordinasyonunda arama kurtarma faaliyetlerine destek amacıyla çok sayıda ekip ve ekipman gönderildi.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, gündem öncesi Ferizli Belediyesi'nin deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmalara dair meclis üyelerini bilgilendirdi.

Depremin ilk anından itibaren belediye ekipleri ile birlikte depremin en şiddetli yaşandığı illerden olan Hatay’da, yaraların bir an önce sarılması için çalışmalara katılan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Kırıkhan ilçesinde yürüttükleri çalışmaların yanı sıra Ramazan ayı boyunca depremzedelere iftar yemeği de vereceklerini söyledi.

Yaralar Sarılmaya Devam Ediliyor

Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara dair açıklamalarda bulunan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, "Depremin ilk anından itibaren bölgeye yardımlarımızı göndermeye devam ediyoruz. Depremden en çok etkilenen illerden Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmaları ve arkadaşlarımızı yerinde görerek ihtiyaçların tespitini yapmak amacıyla sık sık bölgeye gidiyoruz. Ferizli ilçemiz ile deprem bölgesi arasında bir gönül birliği oluşturduk. Ferizli’mize gelen depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak, hayatlarına dokunabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Depremin ilk anından itibaren yardım seferberliğinde bulunan değerli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca dayanışması, birliği ve beraberliği ile tüm dünyaya örnek olmuştur. Her zaman olduğu gibi bugünleri de hep beraber atlatacağız. Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.

Ferizli, Hatay’ın Kırıkhan İlçesi ile Kardeş Şehir Oldu

Başkan Gündoğdu’nun konuşmasının ardından gündemde yer alan maddelerin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda Ferizli’nin, Hatay’ın Kırıkhan ilçesi ile kardeş şehir olması teklifi de görüşüldü. Mecliste oy birliğiyle alınan karar ile deprem felaketinden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’ın Kırıkhan ilçesi ile Ferizli kardeş şehir oldu.

Gündem

Gündemin birinci maddesinde görüşülen, Hatay’ın Kırıkhan İlçesi ile kardeş şehir ilişkisi kurulması ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise Ferizli genelinde doğalgaz bağlantısı olmayan ve eksik olan mahallelere doğalgaz bağlantısı yapılması ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, alınan kararların Ferizli ve bölge için hayırlı olmasını temenni ederek, bu gece idrak edilecek olan Berat Kandili’nin ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz etti.

Mart ayı meclis toplantısı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.