USD 32,57
EUR 34,97
ALTIN 2.444,80
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ferizli ekonomisine ciddi katkı sağlayacak proje

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı SOGEP kapsamında Ferizli Belediyesi öncülüğünde Sakarya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile hazırlanan “Kültür Ortamında Salep Yetiştirilmesi ve İşlenmesi” projesi hayata geçirildi. Ferizli Belediyesi ilk salepleri toprakla buluşturdu.

Ferizli ekonomisine ciddi katkı sağlayacak proje
02 Eylül 2021 | 11:16
Son Güncelleme:

Ferizli Seyifler Mahallesinde salep ekimi programına katılan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, salep yumrularını toprağa dikerek, belirlenen arazide dikim işlemlerinin başladığını belirtti.

Başkan Gündoğdu, çiftçilere alternatif ürün olması için ilçede salep bitkisi üretimini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Ferizli ekonomisine ciddi katkı sağlayacak

Katma değeri yüksek ve nesli tükenmekte olan salep bitkisi için proje çalışması başlattıklarını, proje onaylandıktan sonra ilk salep bitkisi dikimini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Gündoğdu, “İlçemizde çiftçilerimize ön ayak olarak gelecek nesillere salep yetiştiriciliğinin aktarılması için kültür ortamında salep yetiştiriciliği projemizde çalışmalarımız devam ediyor. Bizim amacımız Ferizli ekonomisinin gelişimine ciddi katkı sağlayacak olan salebi yaygınlaştırarak bu ürünlerin üretimiyle ekonomik mal haline getirmek” ifadelerini kullandı.

Çiftçilerimize yeni gelir kapısı açacak

Salep ekimine uygun arazide çalışma yapıldığını ifade eden Başkan Gündoğdu, “ Topraklar özverili çalışmalar sonucu işlenmiş salep yumrularının dikimi için uygun hale getirilmiştir. Bugün burada dikim için hazır hale getirilen arazide dikim işlemimizi yaptık. İnşallah yapılan çalışmalar sonrasında olumlu sonuçlar alınarak Ferizli ekonomisine önemli katkı sağlayacak salep türlerinin üreticiliğinin yapılması ve hem çiftçimize hem de doğaya olumlu sonuçlar yansıyacaktır. Çiftçilerimiz için yeni bir gelir kapısı açacaktır. Ferizlimizin tarımsal zenginliğini arttıracak bu tarz projelerin takibini sürdürüyoruz. Projenin ilçemize kazandırılmasında büyük katkıda bulunan başta proje ortağımız Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem Yüce olmak üzere MARKA Genel Sekreterimiz Sn. Dr. Mustafa Çöpoğlu’na ve tüm emeği geçenlere ilçem adına şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.