USD 32,60
EUR 34,72
ALTIN 2.498,79
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

FERİZLİ BELEDİYESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ferizli Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündeme ilişkin 5 madde karara bağlandı.

FERİZLİ BELEDİYESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
08 Mayıs 2023 | 14:22
Son Güncelleme:

Mayıs ayı meclis toplantısı yoklama ve bir önceki meclise ait karar tutanağının okunup, oylanmasıyla başladı.

Türkiye Yüzyılında Gelen Müjdeler Göğsümüzü Kabarttı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, son bir aylık çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye yüzyılında ülkemizin tam bağımsızlık yolunda emin adımlarla ilerlediğine vurgu yapan Başkan Gündoğdu, bu uğurda Türkiye yüzyılında müjdelerin üst üste geldiğini söyledi. Başkan Gündoğdu, daha önce mavi vatan da doğal gaz çalışmaları ile başlayan sonrasında petrol arayışları ile devam eden enerjide bağımsızlık hedefinin hızla gerçekleştiğinin altını çizerek, “Sakarya enerji sahasında gazın bulunarak ülkemizin ve milletimizin hizmetine sunuldu. Sisteme verilen gazı evlerimizde kullanmaya başladık. Terörden temizlenen Şırnak Gabar’da da günlük 100 bin varil petrol bulunması enerjide tam bağımsızlık anlamında bizleri son derece mutlu etmiştir. 100 yıl önce milletimizin ayaklarına vurulan prangalardan kurtuluşunun ayak sesleri olan bu müjdeleri duymak, tam bağımsız bir Türkiye hedefi için büyük gurur ve mutluluk vericidir. Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Milletimize hayırlı olsun” dedi.

TCG Anadolu, Düşmana Korku Dosta Güven Verecek

Türkiye yüzyılında tarihi anlara şahitlik ettiklerini, Türkiye’nin yerli ve milli savunma hamleleriyle savunma sanayinde bağımsızlaştığına, bundan da milletçe gurur duyduklarını belirten Başkan İsmail Gündoğdu, “ülkemizin en büyük askeri gemisi olan TCG Anadolu gemimizin, kahraman ordumuza hayırlı olmasını diliyorum. Dünyanın ilk SİHA ve Türkiye’nin en büyük gemisi özelliği ile göğsümüzü kabartan bu proje de emeği geçen başta cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bu bizim için yeterli değil. İnşallah ikincisi ve hatta uçak gemimizi inşa etmeyi diliyorum. TCG Anadolu Türkiye Yüzyıl’ın da bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi ülke konumumuzu perçinleyecek, Mavi Vatan'a sahip çıkacak en büyük gücümüz olacaktır” ifadelerini kullandı.

Şehit Hacı Uzun Caddesi Sil Baştan Yenilendi

Asfalt sezonunun açılmasıyla birlikte Şehit Hacı Uzun Caddesi üzerinde asfalt çalışmasının tamamlandığını belirten Başkan Gündoğdu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkür etti.

14 Mayıs’ta Kritik Bir Seçime Gidiyoruz

14 Mayıs 2023 seçimlerine sayılı günler kaldığına dikkat çeken Başkan Gündoğdu, “Türkiye’nin en kritik seçimlerinden biri olarak değerlendirilen cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimleri inşallah önümüzdeki hafta yapılacak. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinin ülkemiz, milletimiz, meclisimiz ve tüm siyasi partilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Milletimizin yüksek bir katılımla sandığa gitmesini temenni ediyorum. 14 Mayıs seçimlerinin galibi Türkiye yüzyılında Türkiye’yi cihanşümul devlet olma azmi ile yönetecek, kazananın Türk milleti ve Türkiye olduğu bir seçim olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Milletimizin hep bir ağızdan haykırdığı “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” çağrısına kulak veren Asya, Afrika ve tüm dünya masum ve mazlumlarının kazanacağı bir seçim olsun” dedi.

Gündem

Gündemin 1’inci maddesinde, Ulusal Bayram günlerinde çalıma ruhsatı harcı tespiti ile ilgili 24 Nisan 2023 tarihli Plan Bütçe Komisyon raporu görüşülerek, oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2’inci maddesinde, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 40. ve 41. maddelerine göre hazırlanan, Ferizli Belediyesi 2022 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesap Cetvellerinin 5393 Sayılı Belediye Kanunun 64. Maddesine göre görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edilerek, ikinci maddenin 12 Mayıs 2023 Cuma Günü saat 10.00’da yapılacak olan ikinci oturumla karara bağlanmasına karar verildi.

Gündemin 3’üncü maddesinde Adalet Bakanlığı Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına 1 şubat 2021 tarih ve 07 sayılı meclis kararı ile 25 yıllığına bedelsiz devredilen mülkiyeti Ferizli Belediyesi’ne ait Devlet Mahallesi 120 ada 2 parsel üzerinde bulunan üç katlı bina vasıflı taşınmazın 1. katında bulunan 16, 17, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ile 2. Katında bulunan 31, 32, 33, 34, 36, 37 ,38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ve 45 numaralı bağımsız bölümlerin Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmeliğin 9. maddesinin c fıkrası gereğince tahsisinin sonlandırılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi görüşülerek, oybirliği ile tahsisin iptal edilmesine karar verildi.

Gündemin 4’üncü maddesinde mülkiyeti Ferizli Belediyesi’ne ait Devlet Mahallesi 120 ada 2 parsel üzerinde bina vasıflı taşınmazın 2. Katında bulunan 31, 32, 33, 34, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ve 45 numaralı bağımsız bölümlerin 5393 Saylı Belediye Kanunu’nun 18/e maddesi gereğince, 10 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi görüşülerek, oyçokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 5’inci maddesinde ise 9 Nisan 2023 tarih ve 32158 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik gereği Belediyemiz 'C7' grubundan 'C8' grubuna yükseldiğinden kadro ihdası yapılması " ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi görüşülerek, oybirliği ile kabul edildi.

Mayıs Ayı meclis toplantısının 2. Oturumu 12 Mayıs 2023 saat 10.00’da yapılmasına karar verildi.

Ferizli Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.