USD 32,32
EUR 34,83
ALTIN 2.388,77
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu’dan Mevlit Kandili Mesajı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in doğum günü olan Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Mevlid Kandil’inin tüm insanlığa hayırlar getirmesini niyaz etti.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu’dan Mevlit Kandili Mesajı
25 Eylül 2023 | 13:17
Son Güncelleme:

Belediye Başkanımız İsmail Gündoğdu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yüce Rabbimizin sonsuz lütufları ve bereketiyle bir Mevlid Kandili'ni daha milletçe idrak etmenin derin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kutlu gece, yaratılmışların en şereflisi, kâinatın efendisi, sevgililer sevgilisi, güzel ahlakın tamamlayıcısı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)'in alemlere rahmet olarak gönderildiği, yeryüzünün ve gök kubbenin aydınlandığı gecenin adıdır.

Bu müstesna gece, cehaletin hüküm sürdüğü bir dönemde, ışığıyla tüm karanlıkları delip geçen, adaleti, ilimi ve merhametiyle yaşamımıza yön veren Yüce Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği andır.

O, kâinatın en şerefli varlığı, güzel ahlakın mükemmeli, zorluklar içinde bir umut ışığı olarak doğmuş, dünyayı aydınlığa kavuşturmuştur. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in öğretileri, sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlık için eşsiz bir rehberdir. Bu nedenle her birimiz, O'nun yüksek ahlakını örnek almalı ve hayatımızı bu doğrultuda şekillendirmeliyiz.

Kandiller, bize bu öğretileri hatırlatan, ruhumuzu yeniden şekillendiren özel zamanlardır. Mevlid Kandili ise, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in yaşantısının bizlere ne kadar değerli ve örnek yol gösterici olduğunu hatırlatır.

Bu duygularla Mevlid Kandili’nin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu kutsal gece, vatanımıza, gönül coğrafyamıza ve tüm insanlığa barış, huzur ve birlik getirsin. Rabbim bu gece edeceğiniz dualarınızı makbul eylesin. Başta değerli hemşehrilerimiz ve aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum”