USD 32,31
EUR 34,99
ALTIN 2.445,59
BIST100 10.173
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Fazilet Durmuş'tan Yüz Yüze Eğitim Değerlendirmesi

Kabineden çıkan tam kapanma kararı sonrası okullarda yüz yüze eğitime ara verilmişti. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yüz yüze eğitime verilen arayı değerlendirdi.

Fazilet Durmuş'tan Yüz Yüze Eğitim Değerlendirmesi
27 Nisan 2021 | 17:22
Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında tüm Türkiye’de tam kapanma dönemine geçileceği açıklandı. Buna paralel olarak 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak kararlara göre okullardaki tüm kademelerde yüz yüze eğitime de ara verildi.

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, alınan kararlar sonrasında yaptığı değerlendirmede resmî ve özel; örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verildiğini, okullarımızda planlanan tüm sınavların bu tarihten sonrasına ertelendiğini belirterek tam kapanma uygulamasında salgın vakalarının azalmasını ümit ettiklerini ifade etti.

Durmuş, haberfokus.com editörlerine verdiği demeçte, “Vaka sayıları ve hastalığın seyri göz önünde bulundurulduğunda alınan tam kapanma kararlarına hepimiz uymalıyız. Isınan hava ile birlikte bayram sonrası virüsten bir nebze arınmış olmayı diliyoruz. Bu süreçte uzaktan eğitim tabii ki devam edecek. Derslerimizi lütfen takip edelim. Velilerimizin de bu konuda yine evlatlarımıza destek olması en önemli konudur. Salgın günlerinin tüm dünyanın yaşadığı bir afet olduğu gerçeğini çocuklarımıza anlatarak onların bu süreci eğitimlerini de aksatmadan geçirmelerine yardımcı olmalıyız. Uzaktan eğitimdeki derslerinin yanı sıra çocuklarımızın sosyalleşme ihtiyaçlarına evimizde eğitici oyunları hep birlikte oynayarak destek olabiliriz. Moral ve motivasyon, her başarının anahtarıdır. Sürecin bitiminde çok daha güçlü olacağız inşallah. Kurallara uyalım, hastalığı hafife almayalım, bayram sonrasında ümit ettiğimiz güzel günlere kavuşabilmek için sağlığımıza dikkat edelim. Maske, Mesafe, Temizlik kurallarına harfiyen uyalım.” dedi.

Konular: Milli Eğitim