USD 32,50
EUR 34,77
ALTIN 2.488,56
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Fatih Yardımcıoğlu AK Parti’den Aday Adayı Oldu

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu AK Parti’den Milletvekili Aday Adaylığı başvurusu yaptı.

Fatih Yardımcıoğlu AK Parti’den Aday Adayı Oldu
14 Mart 2023 | 19:05
Son Güncelleme:

HABERFOKUS / DAMLA ODABAŞ
Sakarya Üniversitesi’nde çeşitli idari görevlerde bulunan Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanlığında 2023 seçimleri için aday adaylığı başvurusunu, İl Başkanı Yunus Tever'e yaptı.
Yardımcıoğlu yaptığı açıklamada; “Güçlü bir AK Parti Meclis Grubunun mensubu olarak ülkemizin iddiasını yükseltmek üzere gece gündüz çalışmaya, Sakarya’mızın her bir ferdi ile var olan gönül köprümüzü ve ideal birliğimizi her şartta sürdürmeye adayım" dedi.
Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu Kimdir?

Sakarya doğumlu olan Fatih Yardımcıoğlu, Lise eğitimini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

2002 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü’nden mezun oldu.

2006 yılında Sakarya Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi aldı. Ardından 2012’de aynı fakültenin İktisat Bölümünden “Eğitim Harcamaları, Ekonomik Büyüme ve Gelir Dağılımı İlişkisi” başlıklı teziyle doktorasını tamamladı.

2010-2012 arasında misafir araştırmacı olarak Durham University, Business School’da doktora araştırması yaptı.

Sakarya Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü’nde 2012-2015 arasında yardımcı doçent olarak görev yaptı ve 2015’te doçent oldu. 2020 yılı Şubat ayında Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünde Profesör oldu.

2013-2016 arasında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Yardımcıoğlu, 2016’da aynı üniversitede İslam Ekonomisi ve Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı görevini de üstlendi.

2017 yılında Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğünde danışmanlık yaptı.

2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne atandı.

2019 yılı Ağustos ayında yapılan 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde uzlaşma olmaması durumunda başvurulacak hakem heyetinde yer aldı.

Ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli yayınlarda makaleleri ve bildirileri yayımlanan Yardımcıoğlu, Ulaşım Ekonomisi başlıklı ders kitabının ve Ulaşım Hizmetleri Kamu Ekonomisi Perspektifi adlı kitabın yazarıdır. Yardımcıoğlu ayrıca Business Challenges in the Changing Ekonomic Landscape Vol 1, Elazığ İli Sosyal Analiz Çalışması, Bingol Sosyal Analiz Çalışması ve Diyarbakır Göç Araştırması gibi kitaplarda ortak yazarlık ve bölüm yazarlığı yapmıştır. Yardımcıoğlu Kamu Maliyesi, Mali İktisat, Kamu Ekonomisi ve İslam iktisadı ve Finansı alanlarında çalışmaktadır.

Fatih Yardımcıoğlu evli ve 3 çocuk babasıdır.