USD 32,37
EUR 35,03
ALTIN 2.324,05
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

“Esnaf ve Sanatkar Toplumun Mayasını Oluşturur”

13-19 Eylül Ahilik Kültürü Haftası kutlama programı Sakarya Demokrasi Meydanında düzenlenen tören ile başladı.

“Esnaf ve Sanatkar Toplumun Mayasını Oluşturur” - Sayfa 1

Programda konuşan SESOB Başkanı Alişan, “Bugün bizim bayramımız” derken Vali Kaldırım ise, “Esnafımız toplumumuzun bel kemiğini oluşturur. Alın teri ile kazancı ile ortaya koyduğu değerler ile toplumun mayasını oluşturur” diye konuştu.

“Esnaf ve Sanatkar Toplumun Mayasını Oluşturur” - Sayfa 2

AHİLİK KÜLTÜR HAFTASI
Bu yıl 13-19 Eylül arasında kutlanan Ahili Kültür Haftası programı Sakarya Demokrasi Meydanında düzenlenen tören ile başladı. Ticaret Bakanlığı, Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve SATSO işbirliği ile gerçekleştirilen programın ev sahipliğini Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan yaptı. 

“Esnaf ve Sanatkar Toplumun Mayasını Oluşturur” - Sayfa 3

Açılış programına Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakaya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Furkan Beşel, Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksı, SESOB’a bağlı oda başkanları, esnaf kefalet kooperatif başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Kutlama programının öncesinde Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı oda başkanları ve SESOB Yönetim Kurulu Ağa Cami önünden Mehteran Takımı eşliğinde Demokrasi Meydanına yürüyerek vatandaşları selamladı. Ayrıca birçok meslek odası da çalışmaları ile ilgili Demokrasi Meydanında stant açtı.

“Esnaf ve Sanatkar Toplumun Mayasını Oluşturur” - Sayfa 4

SAKARYA TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR ŞEHİR
Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan, “Sakarya’da kendine has bir şehir. Mahallelerin mesleki olarak adları var ve Türkiye’de örnek nadide şehirdir. Bunu iyi kullanmamız ve fırsata çevirmemiz gerek. Ben öncelikle üretimin doğru olmasını, hizmetin düzgün olması yönündeki Ahilik Kültürünü yaşatmamız gerek. Üretim ve kalite konusunda bugün verilen tüm eğitimlerin Ahilik Kültürü ile bağdaşması gerektiğini önemle söylüyoruz.