USD 32,35
EUR 34,83
ALTIN 2.379,90
BIST100 10.241
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Erzurum'da korkutan deprem

Erzurum'da merkez üssü Köprüköy olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Erzurum'da korkutan deprem
19 Kasım 2021 | 15:50
Son Güncelleme:

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Erzurum'da bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı. Deprem Ağrı, Diyarbakır ve Muş'tan da hissedildi. Erzurum Valisi Okay Memiş, can kaybının yaşanmadığı depremde birkaç köyde yıkılan evlerin olduğunu bildirdi.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD: Köprüköy ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi gerekli incelemeleri başlatmaları için bölgeye sevk ettik. Erzurum'umuza ve ülkemize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

ERZURUM BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SEKMEN:

Depremin merkez üssü olan köylerde yıkım olduğu duyumu geldi. Tek katlı bazı evlerin duvarlarının yıkıldığı söylendi.

ERZURUM VALİSİ OKAY MEMİŞ

Birkaç köyden yıkım olduğuna dair bilgi aldık. Bu bölgelere AFAD ekiplerini yönlendirdik. Şu ana kadar can kaybı bilgisi gelmedi.

DEPREMİN ARDINDAN HEYELAN

Erzurum'da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası Hınıs ilçesinde heyelan meydana geldi. Heyelan sonrası bölgede ulaşım kapandı.

2 MAHALLEDEN HASAR İHBARI

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde meydana gelen, 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye hareket etti. AFAD İl Müdürlüğü'ne, Köprüköy'e bağlı Alaca ve Doğatepe mahallelerinde hasar olduğu ihbarı ulaştı. Ekipler, 2 mahalleye de ulaşmaya çalışıyor.

ENKAZDAN İKİ KİŞİ ÇIKARILDI

Erzurum Valisi Okay Memiş bir sonraki açıklamasında merkez üssü Köprüköy ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremde, Topçu Mahallesi'nde enkaz altında kalan 2 kişinin sağ çıkarıldığını bildirdi.