USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Erken Teşhis ile Meme Kanserini farketti

Özel Medar Hastanesi Sakarya Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Şenol, Meme Kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını ifade ederek, Acil sorumlumuz Seher Hanım ailesinde de kanser tanıları olması sebebi ile rutin kontrolleri için bize başvurdu. Yapılan kontrollerin ardından 1.evre tespit ederek tedavisine başlandığını bildirdi.

Erken Teşhis ile Meme Kanserini farketti
31 Ekim 2022 | 11:30
Son Güncelleme:

RUTİN KONTROLLER

Özel Medar Hastanesi Sakarya Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Şenol ailesinde Meme Ca tanısı olması sebebi ile rutin kontrollerini önerilmiş ve kontroller sonunda meme de kitle tespit edilmiştir. Yapılan biyopsi sonrasında 1. evre meme kanseri olduğu anlaşılmıştır.

ERKEN TEŞHİS

Erken teşhis ile hemen tedaviye başlanıldığını aktaran Op. Dr. Metin Şenol, “Hastamıza meme koruyucu cerrahi yapılmış ve bunun sayesinde hem kanserinden kurtulmuş hem de kozmetik olarak hem estetik olarak da hiçbir sorun yaşamamıştır. Meme koruyucu cerrahi günümüzde en yaygın kullanılan yöntemdir. Meme koruyucu cerrahide meme alınmıyor tümör ve koltuk altı temizleniyor böylece estetik olarak bir kayıp yaşamamış oluyor.

Bu hastamızdan da anlaşılacağı üzere 35- 40 Yaş Arası Yılda Bir Defa, 40- 50 Yaş Arasında ki Kadınların Yılda İki Defa Mamografi Çektirmesi erken teşhis için çok önemlidir.

Unutulmayalım erken teşhis hayat kurtarır” diye konuştu.

ÇALIŞMA ARKADAŞLARINDAN EVİNDE ZİYARET

Tedavisi devam eden çalışma arkadaşlarından evinde ziyaret.

Hasta ziyaretlerine devam eden Medar Hastanesi Sakarya Sağlık ekibi bu sefer mesai arkadaşlarını evinde ziyaret ettiler. Süreçler hakkında bilgi alıp, iyi dileklerini ilettiler.

Erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu hep birlikte bir kez daha görmüş olduk diye konuşarak vedalaştılar.