USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

ERENLER’DE CUMHURİYET’İN 100. YILI COŞKUSU

Erenler Kaymakamlığı Koordinesinde Erenler Belediyesi ve Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan programlar kapsamında Cumhuriyetin 100. Yılı çeşitli yarış ve etkinlikler ile kutlandı.

ERENLER’DE CUMHURİYET’İN 100. YILI COŞKUSU - Sayfa 1

YÜZÜNCÜ YILDA MALZUMLAR UNUTULMADI

Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri öncesi protokolün açılış konuşmalarıyla başlayan program, çocukların ve öğrencilerin coşkusuna sahne oldu.

ERENLER’DE CUMHURİYET’İN 100. YILI COŞKUSU - Sayfa 2

İlk olarak kürsüye gelen Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı selamlama konuşmasının ardından masum Filistinlileri de unutmayarak şunları kaydetti; “Sözlerimin başında her birimizin büyük bir üzüntüyle takip ettiği katil İsrail’in Gazze’de hastaneleri okulları camileri bombalayarak çocukları kadınları sivilleri hedef alan saldırılarını kınıyor hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılara şifa diliyorum.”

ERENLER’DE CUMHURİYET’İN 100. YILI COŞKUSU - Sayfa 3

İl genelinde Eğitime yapılan katıları sanat ve sporla da birleştirdiklerini kaydeden Savaşçı yarışlara katılan 200 öğrenciye teşekkür ederek, tüm öğrencileri akademik açıdan da donanmalı birer birey haline getirmek için canla başla çalıştıklarını vurguladı. Konuşmalarının sonunda Cumhuriyetimizin 100. Yılında birlik ve beraberlik içinde daha büyük başarılara imza atacaklarını belirten Savaşçı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını da rahmet ve minnetle anarak, rahmetli belediye başkanı Fevzi Kılıç’ı da unutmayarak, etkinliklerde katkısı olan herkese teşekkür etti.

ERENLER’DE CUMHURİYET’İN 100. YILI COŞKUSU - Sayfa 4

TÜRKİYE YÜZYILINA ESERLERLE DAMGA VURMAYA DEVAM EDİYORUZ

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Erenler Belediye Başkanı Rahmi ŞENGÜL Cumhuriyetin kuruluşuna da vurgu yaparak şunları kaydetti; “Bu topraklarda 1071 'den 2023'e kadar millet olarak çok badireler atlattık ve her zaman omuz omuza her türlü zorluğu aşmayı bildik. Ne mutlu ki bugün de burada Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamak bizlere nasip oldu.