USD 32,35
EUR 34,79
ALTIN 2.393,73
BIST100 10.269
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Erenler 'de toplu iş sözleşmesi

Erenler Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden müzakerelerin anlaşma ile sonuçlanması üzerine Erenler Belediyesi çalışanları adına imzalar atıldı. Erenler Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan anlaşma doğrultusunda, belediye işçilerinin 24 ay süreyle geçerli olacak sosyal ödemeleri ile çalışma koşullarını belirleyen toplu iş sözleşmesi (TİS), Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ve Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir tarafından imzalandı.

Erenler 'de toplu iş sözleşmesi
11 Nisan 2023 | 11:32
Son Güncelleme:

‘HAYIRLI OLSUN’

Gerçekleşen imza programında konuşan Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mesut Gökdemir,, imzalanan toplu iş sözleşmesinin ilkemiz doğrultusunda yani “imzamız işçinin kararıdır” prensibi ile bu toplu iş sözleşmesinin sonuçlandığını vurguladı. İnsanların emeğinin karşılığını alması için elimizden gelen tüm gayreti göstermek için çabalamaktayız. İmzaladığımız her toplu iş sözleşmesinde vicdani olarak rahat olmalıyız ve üyelerimize bunu izah etmek durumundayız. “Gerçekleşen görüşmeler tam anlamıyla müzakere kültürü yaşanarak gerçekleşti. Belediye Başkanımız Sayın Fevzi Kılıç’a çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

GÜZEL BİR SÖZLEŞME

Güzel bir sözleşme yapıldığını vurgulayan Kılıç, emeği geçen herkese teşekkür etti. “Belediyemizin tüm imkânlarını kullanarak yaptığımız bu ilk sözleşme ile iş arkadaşlarımıza yeni haklar verilmiş oldu. Gece gündüz demeden Erenler halkına hizmet eden ve belediyemizin en zor işlerinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan çalışan emekçilerimiz elbette daha fazlasını hak etmekte. Ancak belediyenin imkânlarını gözeterek yaptığımız ücret politikasında hem işçimizi hem de belediyemizi mağdur etmeyecek şekilde bir denge kurarak sözleşmeyi nihayete vardırmış olduk. Yapılan sözleşmede dostane yaklaşımlarından dolayı Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir’e ve ekibine teşekkür ederim.