Erdoğan’dan İl Başkanları Toplantısı’nda İç Ve Dış Politika Mesajları
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Libya’da yaşanan uçak kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı ile başlayan Erdoğan, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Gazze ve Filistin konusuna geniş yer ayıran Erdoğan, Türkiye’nin Gazze’yi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağını ifade etti. İsrail’in insani yardımların bölgeye ulaşmasını engellediğini söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin bugüne kadar Gazze’ye önemli miktarda yardım gönderdiğini ve desteğin artarak devam edeceğini belirtti.
Ekonomi başlığı altında asgari ücrete de değinen Erdoğan, 2026 yılı için belirlenen yeni asgari ücretin çalışanlar ve işverenler için hayırlı olmasını diledi. Asgari ücrette artış yapıldığını hatırlatan Erdoğan, işverenlere verilen asgari ücret desteğinin de artırıldığını vurgulayarak, hükümetin hem emekçinin hem de işverenin yanında olmaya devam edeceğini söyledi.
İç siyasete ilişkin mesajlar veren Erdoğan, AK Parti’nin sadece belli bir kesime değil, milletin tamamına hizmet ettiğini ifade etti. Teşkilatlara sahada daha aktif olunması çağrısında bulunan Erdoğan, vatandaşla birebir temasın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Cumhur İttifakı’nın “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kararlılıkla yoluna devam ettiğini belirten Erdoğan, muhalefeti bu konuda yeterli irade ortaya koymamakla eleştirdi. Konuşmasının sonunda teşkilatlara seslenen Erdoğan, önümüzdeki dönemde daha yoğun ve disiplinli bir çalışma sürecine girileceğini söyledi.