USD 32,31
EUR 35,11
ALTIN 2.291,36
BIST100 9.058
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Erdal Sakız cinayetinde yeni gelişme!

Kaybolduktan günler sonra cesedi Hendek'te aracının içinde bulunan Karasulu esnaf Erdal Sakız'ın (43), öldürülmesiyle ilgili eşi ve oğlu, sevgilisi ve kuzeninin de aralarında olduğu 5 kişinin gözaltına alındıkları öğrenildi.

Erdal Sakız cinayetinde yeni gelişme!
24 Kasım 2022 | 10:02
Son Güncelleme:

Karasu ilçesi Kuru Dere Mahallesi'nde 10 gün önce evinden otomobiliyle ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Erdal Sakız'ın ailesinin ihbarı üzerine arama başlatıldı. Çam dağı ormanlık alanda ineklerini aramaya giden Ali Kardeş, otomobil içerisinde bir erkek cesedi görünce jandarmaya ihbarda bulundu.

Olay yerine giden jandarma ekipleri cesedin kayıp olan Erdal Sakız'a ait olduğunu tespit etti. Baş ve göğüs kısmında mermi olduğu ayrıca elinde de tüfek mermi izi olduğu tespit edilen Erdal Sakız'ın cansız bedeni otopsi için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsündeki Otopsi Merkezi'ne gönderildi. Sakız geçtiğimiz günlerde de Karasu Kurudere'de toprağa verilmişti.

Cinayeti araştıran Müge Anlı'nın canlı yayınında ilginç anlar yaşandı. Tarafların yüzleştiği yayında, bir tarafta Erdal Sakız'ın eşi ve oğlu, diğer tarafta ise sevgilisi ve kuzeni yer aldı.

Erdal Sakız'ın Özbekistanlı sevgilisi Nergis, olayla ilgili şüphe oklarını sevgilisinin oğlu Tuncay'a yöneltti.

BABASI KAYIPKEN EVDEKİ 5 BİN DOLARI ALDI

Müge Anlı'nın 'Baban kaybolduktan sonra bilgisayardan bakman normal. Ama aynı akşam evine balkondan girmeni anlamadım' demesi üzerine, Sakız'ın oğlu Tuncay, 'Balkondan atladım, belki kalp krizi geçirdi. Bakmak için balkondan evine girdim.

Nergis'i (Sakız'ın sevgilisi) de aradım. Birlikte eve girdik." demesi üzerine Anlı'nın 'Evdeki 5 bin doları almışsın, ödemeleri vs var diye, babanın öldüğünden bu kadar emin misin? Babanla senin böyle bir durumun yok ki! Baban gelse parayı sorsa kavga edersiniz' sorusunu sorunca, Tuncay, 'O zaman parayı geri verirdim' dedi.

Karısı, sevgilisini; ortağı, kuzenini suçladığı Erdal Sakız cinayetinde yeni gelişme yaşandı. Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, soruşturma kapsamında eşi ve oğlu, sevgilisi ve kuzeninin de aralarında olduğu 5 kişiyi program sonrası ifadeleri alınmak üzere gözaltına aldı.

Gözaltındaki 5 kişi, ifadeleri alınmak üzere Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.

Erdal Sakız'ın son görüştüğü Ersin Koç, Ersin Koç'un eşi, oğlu ve kızı da gözaltına alınmıştı. Koç'un 16 yaşındaki kızı serbest bırakıldı. İfadesinin ardından serbest bırakılan 16 yaşındaki kız, Müge Anlı programına bağlanmak istedi ancak Müge Anlı bu tarz konularda 18 yaşındaki küçük çocukların ekrana çıkmasını doğru bulmadığını için kabul etmedi.

Müge Anlı programında gözaltı sürecini takip eden muhabir Burak Çeliksoy, canlı yayında Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı önünde son gelişmeleri aktardı. Gözaltındaki Ersin Koç'un 16 yaşındaki kızıyla bir görüşme gerçekleştiren muhabir Burak Çeliksoy, genç kızın çok çarpıcı bir detay aktardığını söyledi.

Muhabir Çeliksoy, canlı yayında yaptığı açıklamada "Genç kızın ruh hali oldukça üzgün ve bitkin. Sürekli olarak gözyaşı döküyordu. Ben kendisine neler yaşadığını, ne hisettiğini, ne anlattığını, nasıl bir süreç geçirdiğini sordum. Sinem çok yoğun gözyaşları altında benimle yüz yüze yapmış olduğu görüşmede 'Ağabey babamı söylemek zorunda kaldım' dedi. 'Ağabey babamı söylemek zorunda kaldım' dedikten sonra 'Annem ve kardeşim kurtulur mu?' diye sordu." ifadelerini kullandı.

Erdal Sakız'ın son görüştüğü Ersin Koç, eşi Lale Koç ve oğulları Semih Koç sorgulaması sürüyor.