USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Engin Tugut; Türkiye'nin sağlık turizmi 2022’de yükseleceğini açıkladı

Türkiye'nin geçen yıl itibarıyla 1 milyar dolar olarak belirlenen sağlık hizmet ihracatı gelirlerinin eksiksiz ölçülmesi için Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından çalışma başlatıldı.

Engin Tugut; Türkiye'nin sağlık turizmi 2022’de yükseleceğini açıkladı
28 Haziran 2022 | 16:05
Son Güncelleme:

Genlab Laboratuvarlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuğut da, “Sağlıkta 32 yıllık bir laboratuvar hizmeti geçmişine sahibiz” diyerek; Sağlık sektöründe olan deneyim ve tecrübemiz ile sağlık turizmi alanında büyüme gördüklerini ve Seyahat Terzisi Turizm A.Ş.

A grubu turizm şirketinin sahibi Tarkan Arslan ile birlikte ortaklık yaparak sektöre yepyeni bir marka “ETTA Healthcare” için tam kapsamlı bir yatırım kararı aldıklarını duyurdu. Bu güç birliği ile ilgili olarak Tarkan Arslan, “Tümüyle kişiye ve gruplara özel sunduğumuz gezilerdeki hizmet kalitesini ve en önemli değerlerimizden olan güven ilkesini sağlık turizminde de aynı şekilde muhafaza ederek sunacağımızdan hiç şüphemiz yok” dedi.

Türkiye sağlık sektöründe özellikle de pandemi sürecinde, kendini ispat etmiş bir ülke olduğundan dolayı Sağlık Turizmi alanında ülkemiz tercih edilen ilk ülkeler arasındadır. Bu çerçevede, yurtdışından sağlık amacıyla gelen misafirler için, ulaşım, yeme içme, konaklama dahil tüm masraflar, alacakları sağlık paketinin içerisinde bir hizmet sunmayı hedeflediklerini bildiren Tuğut, Sağlık Turizmi alanında bireylere koruyucu, tedavi edici, rehabilite süreci takibi, sağlık geliştirici hizmet paketi sunarak Medikal turizm deki cerrahi ve konvansiyonel tedavi yaklaşımlarına farklı bir bakış açısı getireceğini açıkladı.

Tuğut; Kararı almasındaki en önemli etkenin 2021 yılında Sağlık Turizm alanında, Ar-Ge ve analiz çalışması yaptıklarını, sağlık turizm sektöründe inanılmaz bir yükselme gördüklerini belirtti. Diğer yandan Ticaret Bakanı Mehmet Muş da sağlık hizmeti almak üzere Türkiye'ye gelen ziyaretçilerin sayısının oldukça fazla olduğunu TÜİK raporlarında, "2021 yılında, sağlık hizmeti ihracat gelirlerinin 1 milyar doların oldukça üzerinde nitelik taşıdığını belirtip, 2022 yılında ise çok daha yükselerek 4 milyar dolarlık bir sağlık hizmeti ihracatına ulaşılacağı tahmin edilmektedir." ifadesini kullanmıştı.