USD 45,52
EUR 52,99
ALTIN 6.644,89
BIST100 14.368

Engelsiz Hobi Atölyeleri’nde kayıtlar başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin özel gereksinimli bireyler için düzenlediği Engelsiz Hobi Atölyeleri’nin güz dönemi kayıtları 22 Eylül’de başlıyor. Atölyeler 29 Eylül’de ders zilinin çalmasıyla başlayacak ve birçok branşta eğitim sunacak.

22 Eylül 2025 | 09:58
Son Güncelleme:
Engelsiz Hobi Atölyeleri’nde kayıtlar başlıyor - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi (SGM), özel gereksinimli bireylerin gelişimine katkı sunmak için hazırladığı Engelsiz Hobi Atölyeleri’nde güz dönemi kayıtlarını 22 Eylül Pazartesi günü başlatıyor. “Hayal Et, Keşfet, Öğren” sloganıyla hazırlanan atölyelerde bireyler hem yeni beceriler kazanacak hem de sosyalleşme imkânı bulacak.

Engelsiz Hobi Atölyeleri’nde kayıtlar başlıyor - Sayfa 2

Atölyeler yalnızca merkezde değil; Karasu, Akyazı, Sapanca, Geyve SGM ve Adapazarı Yenikent Eğitim Merkezi’nde de gerçekleştirilecek. Katılımın tamamen ücretsiz olduğu programlara 14 yaş ve üzeri özel gereksinimli bireyler başvurabilecek. İlk dersler ise 29 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Engelsiz Hobi Atölyeleri’nde kayıtlar başlıyor - Sayfa 3

Mutfak, kişisel bakım, hayat güvenliği, dil ve sayı, problem çözme, resim, baskı sanatları, ahşap, seramik, halk oyunları, drama, hikâye anlatımı, spor, doğa yürüyüşleri ve çevre bilinci gibi birçok branşın yer aldığı atölyelerle özel bireylerin yaşam becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Engelsiz Hobi Atölyeleri’nde kayıtlar başlıyor - Sayfa 4

Ayrıca özel gereksinimli bireylerin anneleri için de dikiş, moda tasarımı ve sanat terapisi gibi özel atölyeler düzenlenecek. Böylece anneler hem dinlenme fırsatı bulacak hem de üretim sürecine katılacak.