USD 32,22
EUR 34,76
ALTIN 2.413,84
BIST100 10.267
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Engelli kızını her gün üniversiteye götürüp sınıf kapısında bekliyor

Adana’da bilgisayar mühendisliği okuyan 21 yaşındaki bedensel engelli Fadime’yi annesi Elif, her gün tekerlekli sandalye ile evinden 2 kilometre uzaktaki okula götürüp, kızını sınıfın kapısında bekliyor.

Engelli kızını her gün üniversiteye götürüp sınıf kapısında bekliyor - Sayfa 1

Elif ve Ali Doğan (45) çiftinin 3 çocuğundan birisi olan Fadime (21), bedensel engelli olarak dünyaya geldi. Okula başlayana kadar ailesinin kucağında her yere gidip gelen Fadime, okula başladığında ise annesi Elif’in kucağında okula gidip geldi. 

Engelli kızını her gün üniversiteye götürüp sınıf kapısında bekliyor - Sayfa 2

Sınıf arkadaşları vvsandalye aldı
Tekerlekli sandalyesi olmadığı için o dönem mavi kapak toplayan Fadime’nin sınıf arkadaşları, küçük kız için topladıkları mavi kapaklar sayesinde tekerlekli sandalye aldı.

Engelli kızını her gün üniversiteye götürüp sınıf kapısında bekliyor - Sayfa 3

İngilizce Bilgisayar Mühendisliği kazandı
Derslerinde başarılı olan Fadime, çok çalışarak 3 sene önce Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ATÜ) İngilizce Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. Adana’nın Yumurtalık ilçesinde yaşayan aile, kızlarının eğitimi için merkez Sarıçam ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi’ne taşındı.

Engelli kızını her gün üniversiteye götürüp sınıf kapısında bekliyor - Sayfa 4

Annesi kızıyla birlikte okula gidiyor
Anne Elif Doğan kızını son 3 yıldır her gün 2 kilometrelik yolda tekerlekli sandalyeyle okula götürüp, Fadime'yi sınıfın kapısında bekliyor, kızını beklerken de el örgüsü yapıyor.