USD 32,36
EUR 35,03
ALTIN 2.323,95
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Enerjide devrim! GES yılda 18 milyon TL’lik enerji üretecek

#enerjiyüzyılı için en güçlü desteklerden birini verecek Sakarya GES Projesi’nde ilk test başarıyla yapıldı. Yıllık 18 milyon TL’lik enerji üretecek olan proje, Sakarya’yı enerji üretimi konusunda üst lige taşıyacak. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Ayda 650 bin kilovatsaat (kWh) üretim yapacağız. Ayda 1 buçuk milyon TL, yılda ise 18 milyon TL kazanacağız. Enerjide devrim olacak projemiz hayırlı olsun” dedi. Yüce, ayrıca yeni dev üretim projesinin müjdesini verdi.

Enerjide devrim! GES yılda 18 milyon TL’lik enerji üretecek - Sayfa 1

“Üreten Şehir Sakarya” mottosuyla geleceğin Sakarya’sını projelerle inşa eden Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir işe daha imza atıyor. Sakarya Güneş Enerjisi Santralı (GES) için bir süre önce kolları sıvayan Büyükşehir 14 bin güneş enerjisi üretim panelinden 12 bin tanesinin montajını tamamladı.

Enerjide devrim! GES yılda 18 milyon TL’lik enerji üretecek - Sayfa 2

55 bin metrekare alanda aylık 650 bin TL kazanca tekabül eden 650 bin kilovatsaat (kWh) enerji üretecek kapasitede hazırlanan proje, Sakarya’da yılda 4 bin hanenin elektrik enerjisini karşılayabilecek bir girdi oluşturacak.

Enerjide devrim! GES yılda 18 milyon TL’lik enerji üretecek - Sayfa 3

60 milyon TL’lik bedel ile hizmete hazır hale getirilen Sakarya GES’in üretime ilk adım olan enerji testi bugün Karaman’daki tesiste yapıldı.

Enerjide devrim! GES yılda 18 milyon TL’lik enerji üretecek - Sayfa 4

Proje hakkında detaylı teknik bilgileri aktaran Yüce, konuşmasında Pamukova’da yeni bir enerji üretim üssü inşa edeceklerinin müjdesini verdi. Programda Başkan Yüce, yüklenici firma yöneticisi Mesut Baz’a çiçek takdim ederken, Baz, projenin hayırlı olmasını temenni etti.